Doma Aktualno Še danes se “ves drek” izteka v graben

Še danes se “ves drek” izteka v graben

Kdaj se bo večstanovanjska hiša na Cesti prvega maja v Hrastniku priklopila na kolektorski sistem, se sprašuje občinski svetnik Franc Bokal.

Nimajo svoje greznice

“To je blok, ki nima svoje greznice, ampak je speljano vse v graben, kot so vsi odtoki iz tega stanovanjskega bloka,” je na problem na zadnji hrastniški občinski seji opozoril svetnik.

Franc Bokal

Projekt naj bi bil, po besedah Tomaža Sihurja, vodje oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe v občini Hrastnik, v fazi priprave. “Gre za izredno zahteven poseg, potrebno bo izvesti podboj državne ceste, pod katero so vse komunalne napeljave,” je na seji pojasnil Sihur. Gre za enega težjih projektov, tako s finančnega, kot tudi s tehničnega vidika. Predstavniki Komunalno-stanovanjskega podjetja so že opravili razgovore s potencialnimi izvajalci del, ki naj bi se začela še v letošnjem letu.

Hrastnik brez azbestnih cevi

Eden od lanskih projektov na področju komunalne ureditve v občini je bila menjava azbestnih cevi v skupni dolžini 400 metrov. Tako v hrastniški občini azbestnih komunalnih cevi skoraj ni več, na zamenjavo čaka le še kratek odsek na območju Rinaldo.

SORODNI ČLANKI:

Občani pijejo vodo, onesnaženo z bakterijo E.coli!

Print Friendly, PDF & Email