Doma Šport Sezona je zaključena

Sezona je zaključena

Članska ekipa KK Zagorje, vodi jo trener Sebastjan Ponjević, je letošnjo sezono zaključila na 7. mestu 4. Slovenske košarkarske lige.

Ekipa je prvo tekmo prvenstva začela z zmago v gosteh, nato pa v nadaljevanju s petimi zmagami in dvema porazoma božično novoletne praznike pričakala na vrhu prvenstvene lestvice. A prav v predolgih praznikih, seriji poškodb in delovnih obveznostih igralcev trener Ponjević vidi razloge za črno serijo, ki je sledila. Ekipa je pristala na nehvaležnem 4. mestu in izpadla iz borbe za napredovanje v 3. SKL.

V drugem delu tekmovanja so si košarkarji prizadevali za uvrstitev med sedmo in 12. mesto, pri čemer jim je s 6 zmagami uspelo sezono zaključiti na 7. mestu 4. SKL.

Drugi del tekmovanja so izkoristili za pripravo na naslednjo sezono in dali priložnost tudi mlajšim igralcem, ki v rednem delu niso dobili dovolj prilike za igranje. Igralci so v drugem delu tekmovanja pokazali veliko zrelosti, borbenosti, predanosti in želje po dokazovanju. “Za kaj več nam je letos zmanjkalo malo športne sreče, zato upam, da bomo s pravim odnosom in dobrim delom v naslednji sezoni to dobili povrnjeno,” pravi Ponjević.

Izkazali so se tudi igralci v pionirski kategoriji

Tudi Blaž Bergant, trener košarkarjev, starih do 15 let, je zadovoljen s košarkarskim napredkom igralcev: “Vsakemu nasprotniku smo bili konkurenčni, tudi klubom z ogromno zaledja in tradicije. V Laškem smo tekmo proti kasnejšemu udeležencu finalnega turnirja izgubili šele v zadnjih dveh minutah, v Domžalah pa smo celo pripravili presenečenje, ko smo premagali Helios Sunse.”

Drugi del prvenstva je prinesel nekoliko lažje nasprotnike. Ta del so opravili z odliko in sklonjenih glav prišli le iz Lenarta, potem ko so igrali brez treh nosilcev igre. V zadnjem delu prvenstva so se srečali z ekipami, ki so drugi del igrale v višjem rangu. Tu so doživeli kak poraz več na račun kratke klopi, pomanjkanja koncentracije in poškodb.

 

Print Friendly, PDF & Email