Doma Aktualno Spoznali in ‘crkljali’ bodo kosmate obiskovalce

Spoznali in ‘crkljali’ bodo kosmate obiskovalce

Foto: arhiv Doma starejših Hrastnik

Stanovalce Doma starejših Hrastnik danes ob 16. uri čaka prav poseben dogodek. Spoznali in ‘pockrljali’ bodo lahko pse, ki jih bodo njihovi lastniki pripeljali na predstavitev pasemskih psov in tudi mešančkov.

Božali pse in se pogovorili z njihovimi lastniki

“Udeležba je vsako leto velika in odziv stanovalcev ter obiskovalcev zelo pozitiven. Pse imajo radi, mnogi so jih imeli doma, a jih žal pri nas ne morejo imeti. Veliko se jih ob psih razneži, radi jih pobožajo, pocrkljajo in se z lastnikom pogovorijo o psu,” pravi Drago Kopušar, direktor Doma starejših Hrastnik, kjer dogodek pripravljajo že četrto leto zapored.

Ne gre za razstavo psov, stanovalcem namreč predstavijo vsakega psa posebej, njegove značilnosti in zanimivosti v zvezi s psi. Letošnje predstavitve se bo poleg 15 psov in njihovih lastnikov udeležila tudi Alja Kuštrin Knez iz Veterinarske ambulante Knez iz Trbovelj, ki bo na kratko spregovorila o zdravstvenih težavah in zdravljenju psov.

Ideja o predstavitvi psov je padla v okviru praznovanja obletnice doma, domislil se je je šef kuhinje v domu Damjan Zelenik, ki se v prostem času ukvarja tudi z vzrejo psov. Poleg tega so včasih v domu imeli tudi redno obiskovanje terapevtskih psov.

Print Friendly, PDF & Email