Doma Aktualno “Stop, policija! Gospod, vozili ste prehitro.”

“Stop, policija! Gospod, vozili ste prehitro.”

Ne bodite presenečeni, če boste v teh dneh pogosto na zasavskih cestah opazili policijsko kontrolo. Lokalni policisti sodelujejo v akciji, kjer poleg rednega dela intenzivno "lovijo" prehitre voznike.

Fotografija je simbolična.

Trboveljčani napisali 6 kazni

Od ponedeljka do včeraj so policisti PP Trbovlje šestim prehitrim voznikom izdali plačilni nalog.

Nadzor hitrosti se izvaja na celotnem območju Policijske postaje Trbovlje, pravi komandir Aleš Oberčkal, “seveda pa poudarek dajemo na odseke, kjer smo v preteklosti obravnavali več
prometnih nesreč”. Eden takšnih je zagotovo glavna cesta 2. reda za Savo ter regionalna cest čez Trbovlje vse do Prebolda čez Podmejo.

Akcija bo trajala med 26. junijem in 2. julijem 2017.

Namen akcije je dolgoročno vplivati na varnost vseh prometnih udeležencev, pravijo na policiji, kjer so zbrali podatke, da je bila lani neprilagojena hitrost vzrok za kar 32 odstotkov vseh smrtnih žrtev na naših cestah. Hitrost je terjala 42 življenj in povzročila 299 hudih telesnih poškodb.

Trbovlje: Lani 17 nesreč zaradi hitrosti, predlani 7

Komandir PP Trbovlje, Aleš Oberčkal.

V Trbovljah nesrečam najpogosteje ne botruje neprilagojena hitrost, je pa v primerjavi z letom 2015 lani naraslo število prometnih nesreč zaradi hitrosti za 140 odstotkov.

“Lahko potrdim, da je neprilagojena hitrost med udeleženci cestnega prometa na območju Trbovelj še vedno prisotna” pravi Oberčkal. V Trbovljah so zato policijsko delo lani usmerili v zaznavanje predmetnih kršitev in izrekli 5 odstotkov več glob kot leto prej.

Namen akcije je umirjati hitrosti v prometu in vplivati na zavedanje ljudi o pomembnosti prilagajanja hitrosti tako cestnoprometnim predpisom kot tudi voznim razmeram in lastnim vozniškim sposobnostim. Prekoračitev hitrosti namreč ogroža vse udeležence v prometu in predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč.

Print Friendly, PDF & Email