Doma Šport Trboveljčanom 4 naslovi ekipnih državnih prvakov

Trboveljčanom 4 naslovi ekipnih državnih prvakov

Na Polzeli je 11. junija potekalo ekipno državno prvenstvo za vse starostne kategorije v katah in športnih borbah. V vseh kategorijah skupaj je nastopilo 127 ekip iz 35 klubov.

Trboveljčani smo v vseh ekipah nastopili izključno s svojimi člani, kar je bila na letošnjem državnem prvenstvu prava redkost. Tekmovalce so vodili trenerji Rok Lopan, Edin Salkič in Miha Kovačič, vlogo sodnice pa je opravljala Aida Medič.

Na prvenstvu smo nastopili z 11 ekipami, in sicer s 6 v katah in 5 v športnih borbah, članico Barbaro Haberl pa smo posodili ekipi Žalca. Trboveljske ekipe so sestavljali naslednji tekmovalci: Zoja Jug, Ariana Merdanovič, Nadia Medič, Cristina Korpar Žveglič, Lara Salkič, Simona Češarek, Eva Kolander, Klara Lesar, Žan Lukač, Tilen Grivec, Denis Šehič, Zak Škofljanc, Kenan Isakovič, Uroš in Marko Markuljevič, Alen Isakovič, Ervin Salkič, Erik Teo Košmrlj, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek.

Premierni nastop za malčice

V katah so svoj premierni nastop opravile malčice v sestavi Nadia, Zoja in Ariana, ki pa so v preveliki želji kato napravile neusklajeno in se na koncu morale zadovoljiti s 5. mestom. Prav tako na 5. mestu so svoj nastop končale mlajše kadetinje v sestavi Simona, Lara in Klara. Ekipa dečkov v sestavi Denis, Žan in Tilen so lanskemu srebru letos dodali še bron. Prijetno so presenetile deklice v sestavi Simona, Eva in Cristina, ki so postale državne podprvakinje. Državni prvaki za leto 2017 pa so postali mlajši kadeti v sestavi Uroš, Marko in Denis ter člani v sestavi Stefan, Luka P., in Luka F., ki so po lanskemu naslovu med mladinci tokrat zmagali še v najstarejši kategoriji.

V športnih borbah smo nastopili s petimi moškimi ekipami od mlajših kadetov do članov. Barbara Haberl je nastopila za ekipo Žalca v kategoriji mlajših članic in članic, kjer je v mlajši kategoriji osvojila prvo, v starejši pa tretje mesto. Za ekipo mladincev sta nastopila samo Ajdin in Domen, ki pa sta izpadla že v prvem krogu. Odlične borbe so prikazali kadeti, ki so v prvih dveh krogih prepričljivo zmagali, a so bili v polfinalu oškodovani s strani sodnikov. Kljub vidnemu razočaranju so se zbrali za repasažno borbo in zasluženo osvojili tretje mesto.

Nerešljiva uganka za nasprotnike

Ekipa mlajših kadetov v sestavi Kenan, Uroš, Marko in Zak je v bila v najštevilčnejši kategoriji zopet nerešljiva uganka za vse svoje nasprotnike, saj so razen zmage v prvem kolu po treh borbah vse ostale dvoboje rešili v svojo korist z rezultatom 2:0. Ključni vlogi sta odigrala Kenan in Uroš. Ekipa v sestavi Stefan, Luka F., Blaž in Luka P. so nastopili v kategorijah mlajših članov in članov. Pri mlajših članih so prepričljivo postali državni prvaki, v kategoriji članov pa so osvojili tretje mesto.

Drugi najuspešnejši klub na prvenstvu

Da smo člani Karate kluba Trbovlje na tem prvenstvu nastopali več kot odlično pove podatek, da smo bili proglašeni za drugi najuspešnejši klub z osvojenimi 4 zlatimi, 1 srebrno in 3 bronastimi medaljami.

Rezultati:

KATE EKIPNO:
Deklice:
2. mesto: Eva KOLANDER, Cristina KORPAR ŽVEGLIČ, Simona ČEŠAREK
Dečki:
3. mesto: Žan LUKAČ, Tilen GRIVEC, Denis ŠEHIČ
Ml. kadeti:
1. mesto: Uroš MARKULJEVIČ, Marko MARKULJEVIČ, Denis ŠEHIČ
Člani:
1. mesto: Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ, Luka PERC

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Ml. kadeti:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ, Uroš in Marko MARKULJEVIČ, Zak ŠKOFLJANC
Kadeti:
3. mesto: Alen ISAKOVIČ, Ervin SALKIČ, Erik Teo KOŠMRLJ
Ml. člani:
1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK, Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ, Luka PERC
Člani:
3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK, Luka FERLIN, Stefan JOKSIMOVIČ, Luka PERC

glavni trener Miha Kovačič

 

Print Friendly, PDF & Email