Doma Šport Trboveljčanom 5 medalj na mednarodnem turnirju

Trboveljčanom 5 medalj na mednarodnem turnirju

V Postojni je 20. maja potekal 16. Mednarodni karate turnir »Postojna open 2017«, na katerem je nastopilo 566 tekmovalk in tekmovalcev iz 6 držav.

Karate kluba Trbovlje so zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Alen Isakovič, Erik Teo Košmrlj, Domen Zidar, Ervin Salkič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravila Aida Medič.

V katah je nastopila Laura Božjak, ki je med kadetinjami osvojila nehvaležno peto mesto. V športnih borbah so se tokrat najbolj odrezali tekmovalci v članskih kategorijah. Luka Ferlin je v kategoriji do 75 kilogramov zabeležil 4 zmage in osvojil prvo mesto, kjer je v finalu premagal tudi nekdanjega dobitnika medalje z evropskega članskega prvenstva.

V isti kategoriji si je tretje mesto prislužil tudi Blaž Hribovšek, ki se je uspešno kosal z deset in več kilogrami težjimi tekmovalci. Stefan Joksimovič je v kategoriji do 84 kilogramov osvojil prvo mesto, kljub temu, da se v zadnjem obdobju bolj posveča maturi, ki ga čaka v prihodnjem mesecu.

Med članicami je šele v finalu klonila Barbara Haberl, kjer se je dvoboj končal s 3:3 vendar je nasprotnica v dvoboju prva dosegla točo, kar po novih pravilih prinaša zmago ob neodločenem rezultatu. Odlične borbe pa je med kadeti do 63 kilogramov prikazal Alen Isakovič, ki bi lahko z malo sreče posegel tudi po najvišji uvrstitvi.

Rezultati:

ŠPORTNE BORBE:
Kadeti do 63 kg:
2. mesto: Alen ISAKOVIČ
Članice do 55 kg:
2. mesto: Barbara HABERL
Člani do 75 kg:
1. mesto: Luka FERLIN
3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK
Člani do 84 kg:
1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

glavni trener Miha Kovačič

Print Friendly, PDF & Email