Doma Aktualno Trboveljska vpadnica: Odsek zapore podaljšali, lokalni obrtnik obupan

Trboveljska vpadnica: Odsek zapore podaljšali, lokalni obrtnik obupan

Dela potekajo nemoteno, čeprav je izvajalec AGM Nemec zaradi omejitve dolžine zapore imel precej težav, izvemo na trboveljski občini. Nad deli se vse glasneje pritožuje tudi lokalni vulkanizer, ki ga motijo oblaki prahu, poleg tega naj bi zaradi del ob delavnici izgubil del dohodka.

V zadnjih dneh z deli napredovali

Odsek zapore so z dovoljenjem podaljšali, kar vozniki naj ne bi občutili, se pa pri napredovanju del občutno pozna. “Tako je na desni strani ceste, gledano v smeri proti Trbovljam, vozišče že porušeno in obnovljen spodnji ustroj, prejšnji teden se je izvajalc že lotil leve strani. Sproti obnavlja tudi odvodnjavanje meteornih vod in javno razsvetljavo. Na delu trase so položeni robniki novega hodnika za pešce” trenutno stanje opišejo na občini.

Pogodba izvajalca obvezuje, da z deli zaključi 31. oktobra letos.

Najtežje še pride

Trasa na obravnavanem odseku je manj zahtevna kot tista, ki pride na vrsto kasneje in poteka po naseljenem območju. Težav z nepredvidenimi deli zaenkrat ni, zagotavlja trboveljska občina, manjše prilagoditve z izvajalcem, strokovnim nadzorom in projektantom dogovarjajo sproti.

Se pa nad deli že od samega začetka pritožuje lokalni podjetnik Mladen Centrih, ki ima svojo delavnico tik ob “gradbišču”. Ves čas se praši, razlaga, polijejo enkrat do dvakrat dnevno, najhuje je med vikendi, opiše stanje, ki ga je posnel tudi v spodnjem videu. Na občini so se z nezadovoljnim občanom pogovorili in mu podali navodila, kako naj postopa, če meni, da mu je bila povzročena škoda. Glede prašenja so od izvajalca zahtevali, da izvede vse ukrepe da bo čim manj emisij hrupa in prašnih delcev. Je pa Centrih prijavil še izpad dohodka v času del, njegov zahtevek je trenutno v obravnavi, potrdijo na občini.

VIDEO:

Print Friendly, PDF & Email