Doma Aktualno Trboveljska vpadnica z zamudo?

Trboveljska vpadnica z zamudo?

Začetek del na trboveljski vpadnici, ki bi se morala začeti junija, še vedno ni znan.

“Opravili smo vse potrebno in če bi bilo odvisno le od nas, bi se dela lahko že začela. Ker gre za skupno investicijo z državo, moramo počakati, da svoje opravijo tudi njihove službe,” pravijo na občini Trbovlje.

Čakajo na zeleno luč države

Pričetek del pogojuje nekaj administrativnih preprek. “Na državo je izvajalec del, podjetje AGM Nemec že predložil elaborat vodenja prometa v času gradnje, ki ga morajo pristojni, glede na to, da gre za regionalno cesto v upravljanju države, potrditi. Izvajalec je zaključil tudi z izdelavo terminskega plana, prav danes je organizirana uvedba v delo,” so povedali na občini Trbovlje.

Dela se bodo začela pri cementarni

Prenavljala se bosta dva odseka, in sicer od cementarne do križišča Sušnik ter od bencinskega servisa Petrol do trgovine Lidl. Dela se bodo po podatkih občine najprej začela na spodnjem odseku, pri cementarni, tam kjer se je lani zaključila sanacija skalnega podora.

Režim prometnih zapor bo odvisen od elaborata zapor (elaborata vodenja prometa v času gradnje), ki ga bo potrdila država. Načeloma pa bo promet urejen kot izmenično enosmerni. Dolžina zapore v mestu je zaradi prometnih konic omejena na 50 metrov.

Print Friendly, PDF & Email