Doma Aktualno Tri leta po začetku likvidacije, konca ni videti

Tri leta po začetku likvidacije, konca ni videti

Iz Termoelektrarne Trbovlje naj bi nastali dve firmi, ena bo šla v likvidacijo, ostala bo zdrava firma, je zaokrožilo po Zasavju. Scenarij, o katerem pa lastnik, Holding slovenskih elektrarn (HSE) pravi, da ne ve nič.

Kdaj likvidacija?

Postopek likvidacije TET poteka Skladno z Odlokom o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države in v skladu s sprejetimi plani edinega družbenika, HSE d.o.o.:“To pomeni ohranitev energetske lokacije ob sočasnem izvajanju tržnih dejavnosti skladiščenja in manipulacij z gorivi, izvajanje sistemskih storitev v elektroenergetskem sistemu RS ter iskanje novih potencialnih dejavnosti v širšem smislu industrijsko-energetskega značaja.” Na vprašanje, kdaj bo TET likvidiran, na HSE ne dobimo odgovora.

Za ohranitev energetske lokacije

V HSE pravijo, da si že od samega začetka likvidacijskega postopka prizadevajo za ohranitev energetske lokacije. “Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se v Zasavju nadaljujejo aktivnosti in dejavnosti, ki so primerne za lokacijo TET ter prispevajo k varni in zanesljivi oskrbo Slovenije z energijo na okolju sprejemljiv način. Vse to seveda ob hkratni skrbi za socialno varnost čim več zaposlenih, ki v tem procesu sodelujejo, ter v tesnem sodelovanju z lokalno skupnostjo.”

17 zaposlenih, izvaja se razgradnja in prodaja premoženje

V TET je po informacijah HSE zaposlenih 17 delavcev.

“V teku je prodaja poslovno nepotrebnega premoženja, ki ni vezano na opravljanje preostalih lastnih dejavnosti. Prodane so bile vse stanovanjske in počitniške nepremičnine. Izvajata se tudi razgradnja tehnološke opreme in prodaja demontiranih sklopov termoelektrarne – 125-megavatnega bloka. S potencialnimi interesenti potekajo dogovori o prodaji glavne tehnološke opreme. Glede obveznosti, ki izhajajo iz okoljevarstvenega dovoljenja, družba izvaja redne aktivnosti za izpolnitev okoljske in družbene odgovornosti,” pojasnjujejo na HSE.

SORODNI ČLANKI:

Podjedu “zavezali” usta, HSE se spreneveda

Print Friendly, PDF & Email