Doma Aktualno “Tudi brez vez in poznanstev se da”

“Tudi brez vez in poznanstev se da”

Anja Markovič, po rodu Zasavka, danes pa prepoznavna ljubljanska televizijka, ki še vedno rada pride v rodni Hrastnik. Želja po nastopanju jo je spremljala že od mladih nog, pet let trdega dela za televizijsko oddajo ‘Dobro jutro’ pa je bila njena vstopnica na Planet TV.

Kdaj se je rodila želja po novinarstvu? 

O novinarstvu sem začela razmišljati v srednji šoli, sem pa že od malih nog kazala željo po javnem nastopanju. Vedno sem kje nastopala, povezovala šolske prireditve, že kot otrok sem na družinskih srečanjih organizirala nastope bratrancev in sestričen. Takšna sem se rodila.

Podpora družine in prijateljev ti veliko pomeni. Pot do uspeha bi bila brez njih verjetno težja?

anja5Seveda. Družina je temelj, iz katerega izhaja vse. Moja vzgoja je bila taka, da sem se zelo hitro osamosvojila in začela skrbeti sama zase. Čustvena podpora, ki jo čutiš, četudi ne prosiš zanjo, pa je zlata vredna.

Tek naokoli od jutra do večera. To je novinarstvo.

Delo novinarke zna biti precej naporno. Kako zgleda tvoj vsakdanjik? S čim se tvoj dan začne in s čim konča?

anja7Neprestano hlastanje za informacijami, telefoni, snemanja. Včasih imaš polno glavo in se sprašuješ, kaj mi je tega treba. Ampak brez tega ne znaš živeti. Ja, ena sama ihta, ampak takšni pač smo.

Delovni dan navadno začnem s športom, jogo, funkcionalno vadbo ali pilatesom. Zvečer si vzamem čas za moje najdražje in zase. Kaj skuham, preberem, seveda ne zamudim niti večernih poročil. Naslednji dan v službi je seveda treba biti na tekočem.

Sicer prihajaš iz Hrastnika, vendar že dolgo časa živiš v Ljubljani. Kdaj je padla odločitev, da svojo pot nadaljuješ izven domačega kraja?

V Ljubljano sem se odpravila kot študentka in tam tudi ostala. Pridem pa seveda na obisk k družini in k prijateljicam iz otroštva. To mi v Ljubljani manjka. Želim si, da bi bili bližje. Sploh zdaj, ko imam nečaka. Res bi ga rada večkrat stisnila, pa sva 60 kilometrov narazen.

Kaj pa najraje počneš v zasebnem življenju, ko kamere ugasnejo? Kako gledaš na življenje?

anja3Kadar sem prosta grem najraje kam v naravo. V miru uživam z ljudmi, ki jih imam rada. Aja, pa zelo rada crkljam nečaka!

Življenje je vrtiljak.

Zaradi padcev so vzponi toliko slajši! Sem zadovoljna. Vse tisto, kar si zadam, mi tudi uspe. Seveda le zato, ker za to tudi trdo delam.

Vedno znova osvajaš nove in nove cilje. Kaj načrtuješ za prihodnost?

Kratkoročni cilj je povezan s študijem. Dolgoročni pa … saj veste …otroci!

 

anja4Kako gledaš na Zasavje? Imaš kakšen nasvet za mlade Zasavce?

Zasavje je zame spomin na otroštvo. Zasavcem manjka odprtosti in drznosti, vsekakor pa nas odlikuje trdoživost.

Za mlade pa … Ni izgovorov!

Ven v svet, pokazat svoje odlike in nekdo jih bo znal ceniti. Brez skrbi. Tudi brez vez in poznanstev se da. Jaz sem dokaz za to.

 

Skitti

 

 

 

Foto: Osebni arhiv in FB

Print Friendly, PDF & Email