Doma Aktualno Urša tudi letos med ‘Mladimi upi’

Urša tudi letos med ‘Mladimi upi’

Foto: Zavarovalnica Triglav

Urši Haberl, nadarjeni karateistki Karate kluba Trbovlje, se je tudi letos uspelo uvrstiti v finale Mladih upov 2017.

Razpis Zavarovalnice Triglav je namenjen mladim talentom s področij športa, umetnosti, znanosti ter mladim parašportnikom.

Želi si olimpijske kolajne

Urša je v celoti upravičila zaupanje reprezentančnih trenerjev. Z izjemnimi dosežki na uradnih tekmovanjih WKF se je kot prva slovenska karateistka povzpela na sam vrh lestvice Svetovne karate zveze v kategoriji športnih borb kadetinj. A Urša si želi še več: v svoji zbirki bi rada imela kolajne z evropskih in svetovnih prvenstev, temu pa se bo leta 2020, ko bo karate postal olimpijska disciplina, pridružil tudi cilj osvojiti odličje na olimpijskih igrah.

V ožji izbor se je uvrstilo 20 mladih. Med njimi bo strokovna komisija na podlagi njihovih talentov in dosežkov izbrala prejemnike finančne podpore, enega pa bo nagrado prejel s pomočjo glasovanja. Glasovanje se bo začelo v začetku decembra.

S finančno podporo do kakovostne priprave za tekmovanja in treninge

“Rezultat njene predanosti so številni uspehi, ki jih zagotovo ne bi mogla doseči z nekim polovičarstvom,” pravi njen trener Miha Kovačič in dodaja, da Urša v zadnjih letih blesti predvsem v športnih borbah.

“Karate v Sloveniji ni ravno priljubljena športna disciplina, tako da si morajo načeloma vse stroške tekmovanj in priprav tekmovalci kriti sami oziroma jim jih krijejo klubi, za katere nastopajo,” pojasnjuje Kovačič. Finančno podporo Zavarovalnice Triglav bi Urša torej nujno potrebovala za kakovostno pripravo na največja evropska in svetovna tekmovanja in pa predvsem za trenažni proces ter povečanje strokovne ekipe, s pomočjo katere se bo v prihodnje z evropskega ali svetovnega prvenstva ter z olimpijskih iger zagotovo vrnila z medaljo okrog vratu.

 

Print Friendly, PDF & Email