Doma Aktualno VIDEO: V petek vsi na Rudar! Tečemo in se zabavamo za dober...

VIDEO: V petek vsi na Rudar! Tečemo in se zabavamo za dober namen!

Ste vedeli, da bosta letos Mitja in Igor že šestič tekla na trboveljskem stadionu kot nora? Tokrat sta si zadala 85 kilometrov, prepotene majice in obžuljene noge pa bosta “žrtvovala” v dobrobit oseb z Downovim sindromom.

V Sloveniji se vsako leto rodi okoli 15 otrok s trisomijo 21, ki ponagaja vsaki celici človeškega telesa. Otroci, ki imajo dodaten kromosom so hipotoni (njihove mišice so šibke), njihov imunski sistem je običajno šibkejši, razvoj je počasnejši in žal se temu pritiče še nemalo zdravstvenih težav (napake na srčkih, slabovidnost, gluhost, otropedske težave …). Kar pa nikakor ne pomeni, da so to otroci in kasneje odrasli, ki česa ne bi zmogli. Ravno nasprotno. Zmorejo prav vse, le potrebujejo več.

Tudi v Zasavju imamo takšne otroke in tudi odrasle. Žal pa smo v revirjih še vedno drugorazredni državljani kar se pritiče oskrbe in zdravstvene pomoči, zato je obisk Ljubljane večkrat mesečno, samoplačniške storitve terapevtov in podobno nujno zlo za vse, ki želijo razvoja.

Če ne država, bomo pa sami

In dokler država ne bo poskrbela (če sploh kdaj bo) za vse ljudi enako, do takrat si bomo morali pomagati sami. Tukaj pa smo Zasavci v prednosti. Ker znamo stopiti skupaj in več nas je, močnejši smo!
Različni nogavici sta simbol Downovega sindroma.

V petek na trboveljskem stadionu pripravljamo že 6. Zasavski humanitarni tek. Kot že rečeno bosta tokrat Mitja Duh in Igor Gošte tekla za pomoč osebam z Downovim sindromom. Odprt je račun, na katerega se lahko nakazujejo prispevki, prav tako se bodo na dogodku zbirali prostovoljni prispevki.

 

 

Društvo prijateljev mladine Trbovlje,

Trg svobode 11,

1420 Trbovlje

TRR: SI56 02330-0090653290 – odprt pri NLB

Sklic: 00 11 2017

namen: Humanitarni tek 2017

Na stadionu bo pestro od 8. do 20. ure!

Prireditev se bo začela ob 8. uri zjutraj in končala ob 20. uri. V tem času bosta Mitja in Igor tekla maraton, vmes pa se jima bodo pridružili tudi obiskovalci. Lahko le za en krog, morda dva, tri …po želji. Pripravljene so delavnice za otroke, masaže, stojnice in glasbeni vložki (Fossily band, Nina Maurovič, Primož Siter) …
Prosim, če o našem dogodku obvestite vse, ki jih poznate. Predvajate na vseh vaših kanalih in socialnih omrežjih, prepošljete po mailih, SMS-jih …

KAM BO ŠEL DENAR?

Vse kar bo zbranega bo najprej v svoje roke prejel DPM Trbovlje, nato pa prenakazal Društvo Downov sindrom Slovenija, kjer bo celoten znesek namenjen otrokom in osebam iz Zasavja. Nekaj za zgodnjo obravnavo (gre za svojevrstne delovne terapije) nekaj pa še za projekt promocije Downovega sindroma in vključevanja posameznikov v enakovredne zgodbe. O vsakem porabljenem evru bomo poročali na FB eventu (KLIK TUKAJ), na spletnem portalu ZON.si in ETV-ju.

VIDEO:

 

Print Friendly, PDF & Email