Doma Aktualno V Zagorju policisti prisotni vsaj na 8 “šolskih” lokacijah

V Zagorju policisti prisotni vsaj na 8 “šolskih” lokacijah

Tri osnovne šole v Zagorju bodo v petek spet odprle vrata za šolarje.

Zagorski policisti so že v tem tednu pogosto prisotni na točkah ob varni šolski poti in v bližini šol ter vrtcev. Z izvajanjem raznih aktivnosti, bi radi umirili promet, nam pove komandir PP Zagorje Damjan Gajšek.

Maskote bodo voznike opozarjale

V sodelovanju z AMZS bodo policisti jutri na Izlakah voznike opozarjali na začetek šole. Gre za projekt, kjer simpatične maskote voznike s transparenti opozarjajo na prvi šolski dan.

V Zagorju je 8 najpomembnejših cestnih lokacij, kjer vsako leto policisti skupaj s prostovoljci skrbijo za varnost otrok. Zagorska policija sodeluje z občinskim svetom za preventivo v cestnem prometu in ima kar 22 prostovoljcev – nekaj upokojencev, nekaj gasilcev in članov AMD Izlake.

Policisti s svojo prisotnostjo umirjajo promet

Komandir PP Zagorje, Damjan Gajšek.

Na problematičnih točkah, ki se nahajajo ob obeh osnovnih šolah v Zagorju, ob šoli na Izlakah in na vseh podružničnih šolah, bodo vse do konca naslednjega tedna vsak dan prisotni policisti in prostovoljci. “Stojimo tam, kjer je vsak dan največ šolarjev in udeležencev v prometu”. Sicer pa, nadaljuje Gajšek, smo policisti ob šolah prisotni skozi vse leto.

“Udeleženci v prometu se morajo zavedati, da na cesti niso le prvošolčki, osnovnošolci in dijaki. Dan je vse krajši in s tem vidljivost vse slabša, zato so primerna svetla oblačila in še kako dobrodošle kresničke” opozarja komandir.

Spremembe bodo letos za otroke iz Čemšenika, saj je cesta zaradi gradbišča zaprta, zato je občina poskrbela za šolske prevoze preko Šentgotarda, v septembru bo prometna ureditev spremenjena tudi med Čolniščem in Kalom, kjer je polovična zapora, pripravljena pa je tudi pot za pešce.

Print Friendly, PDF & Email