Doma Aktualno Včlani se v živo knjižnico!

Včlani se v živo knjižnico!

Foto: arhiv ETV

V Živi knjižnici Zasavje, ki bo potekala v petek, 2. junija, boste lahko *brali iz živih knjig z zanimivimi naslovi: bivši odvisnik in zapornik, prostovoljka iz tujine, življenje v bivanjski skupnosti, biseksualka, lezbijka, transspolna oseba, …

Knjižnica, ki bo potekala v okviru festivala Rdeči Revirji, se bo nahajala v gaju pri Delavskem domu Zagorje, v primeru slabega vremena pa v zagorskem Punktu od 13. do 18. ure.

Za ‘branje’ ne rabiš očal

Lea Kovič

“V Živi knjižnici so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralcem odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Trenutno je na voljo deset živih knjig. Eno branje lahko traja 30 minut, z možnostjo podaljšanje izposoje knjige za 15 minut. Ko knjigo vrnete, si lahko izposodite novo,” je osnovna pravila izposoje v živi knjižnici razložila koordinatorka prostovoljskega projekta Lea Kovič.

Projekt Živa knjižnica Zasavje koordinira Društvo za trajnostni razvoj Slomo, ob podpori Mladinskega centra Zagorje ob Savi, Zadruge Traparij, Mladinskega centra Litija in PUNKT. Pri projektu sodelujejo prostovoljci vseh omenjenih organizacij.

*branje = pogovarjanje, tako da lahko prideš brez očal 😉

Print Friendly, PDF & Email