Doma Aktualno VDC odpira novo bivalno enoto za uporabnike

VDC odpira novo bivalno enoto za uporabnike

Bivalna enota na Trboveljski cesti v Zagorju.
Varstveno delovni center (VDC) Zagorje bo s 1. januarjem začel uporabljati novo bivalno enoto na Trboveljski cesti 12 v Zagorju.

Za bolj samostojno življenje uporabnikov

Špela Režun
“Gre za razširitev obstoječe bivalne enote, v kateri bo šest sob. Namenjena bo našim uporabnikom, ki se želijo odseliti od doma ali nimajo svojcev, da bodo lahko živeli bolj samostojno in se vključevali v vsakdanje življenje in v gospodinjska opravila,” je z novo pridobitvijo v neposredni bližini VDC zadovoljna direktorica VDC Zagorje Špela Režun.
Zaradi razporeditve fiksnih stroškov na večje število stanovalcev se bo njihova storitev tako pocenila za 5 odstotkov.

Jutri v VDC sekretarka ministrstva za zdravje

V VDC verjamejo, da to ni edina dobra novica za uporabnike. Jutri namreč na zasavski VDC prihaja sekretarka ministrstva za zdravje Klavdija Kobal Straus, ki bo osebno preverila, s kakšnimi težavami in diskriminacijo se srečujejo. “Verjamem, da bomo na področju zdravstva nekaj premaknili. Upam, da najdemo kakšne hitre rešitve, saj zakona o dolgotrajni oskrbi, kot vse kaže, tudi tokrat ne bo,” pravi Režunova.
Poleg tega pa je VDC včeraj z Ministrstva za delo dobil še zadnji potrebni papir, to je uporabno dovoljenje za enoto v Litiji. Ta bo začela delovati, kot obljubljeno, 3. januarja 2018.

SORODNI ČLANKI:

Print Friendly, PDF & Email