Doma Aktualno Vi se zaposlite, delodajalcu pa 13.000 evrov v žep

Vi se zaposlite, delodajalcu pa 13.000 evrov v žep

Ena trenutno najbolj mamljivih ponudb Zavoda za zaposlovanje gre na račun zaposlitve starejših od 55 let. Za teh 13.000 evrov pa bo treba pohiteti, razpis je odprt le še mesec dni.

»Delodajalci v Zasavju se v največji meri prijavljajo na javno povabilo Usposabljanje na delovnem mestu, zelo zanimiv jim je tudi program Zaposli.me. Na javna povabila se v večji meri prijavljajo mikro in mali delodajalci,« pojasni Lijana Vidic Ristič, direktorica Zavoda RS za zaposlovanje Trbovlje.

Koliko lahko kapne “po suhem”?

Delodajalci, ki želijo kandidata preizkusiti na delovnem mestu še preden ga zaposlijo, so upravičeni do 206 evrov na udeleženca. Za usposabljanje delavca za konkretno delo na predvidenem delovnem mestu pod vodstvom mentorja pa delodajalec prejme 370 evrov za dvomesečno in 493 evrov za trimesečno usposabljanje. V obeh primerih udeleženec dobi od 1,5 do 3 evra na uro in povrnjene stroške prevoza.

Z Zaposli.me so jih letos zaposlili že 93

Zaposli.me je spodbuda namenjena brezposelnim osebam starim od 30 do 50 let. »Program je v tem letu dal priložnost 93 brezposelnim osebam,« pojasni direktorica trboveljskega Zavoda. Delodajalcu, ki zaposli osebo iz naslova tega programa, pripada subvencija 5.000 do 7.000 evrov. Kot zanimivost, še navrže Rističeva, »naj povem, da ostane najmanj 50 odstotkov oseb vključenih v subvencijske programe zaposlenih pri delodajalcih.«

Zasavci lahko dobijo več

Če ima podjetje sedež v Hrastniku, Radečah ali Trbovljah ima možnost tudi do enoletnega povračila plačanih prispevkov za novozaposlene delavce, če z njimi sklenejo pogodbo vsaj za eno leto, za polni delovni čas. Pomembno je le, da zaposleni dejavnost opravljajo v zgoraj naštetih občinah, ni pa nujno, da tam tudi živijo.

Združljivost spodbud

Nekatere finančna spodbude so med seboj tudi združljive, nekatere ne. Zgolj kot primer, povračilo prispevkov je možno kombinirati s programi, ki ne pomenijo zaposlitve, recimo z usposabljanjem na delovnem mestu.

Print Friendly, PDF & Email