Doma Aktualno Višje cene tudi za Zagorjane?! Ali ne?

Višje cene tudi za Zagorjane?! Ali ne?

Na zadnji občinski seji v Zagorju so svetniki obravnavali povišanje cen za odlaganje smeti. Novo obračunsko ceno je predstavil Vili Petrič, direktor Ceroza.

Cena na tono odpadkov, prepeljanih v Unično, bo po novem višja za dobrih 40 evrov. Cena je iz 43,37 evra poskočila na 85,43 evra, kar je še vedno za 40 evrov nižja cena, kakor v ostalih centrih po Sloveniji, je svetnikom pojasnil direktor Ceroza Vili Petrič.

Vili Petrič

Sklep o povišanju cene so na zadnji občinski seji v Zagorju sprejeli s štirimi glasovi proti in dvajsetimi glasovi za, veljal pa bo do konca leta 2017.

In kaj to pomeni za občane Zagorja? Znesek na mesečni položnici se bo sicer zvišal za 0,26 evra, vendar je zagorski župan Matjaž Švagan z ekipo že ponudil rešitev, da višje cene ne bi občutila gospodinjstva.

Subvencija za gospodinjstva, ne pa tudi za gospodarstvo

Subvencija v višini 62.886 evrov bo zadostovala za celotno najemnino predvidenih 26.000 kubičnih metrov odpadkov. Tako se bodo izognili povišanju cen za gospodinjstva, bodo pa po novem višje cene plačevali gospodarstveniki.

V Zagorju so sklep o subvenciji sprejeli s tremi glasovi proti. V ostalih dveh zasavskih občinah odločitve o subvenciji zaenkrat niso sprejeli.

V novem letu nas čakajo podražitve

Print Friendly, PDF & Email