Doma Aktualno Vlomilci na pohodu

Vlomilci na pohodu

Fotografija je simbolična.

Izpostavljenost naših domov se v času poletnih dopustov poveča. Najlažja tarča za vlomilce so seveda objekti, kjer jih pri njihovem početju ne bo nihče zmotil in v katere je enostavno vstopiti.

Kot, da je nekdo doma

Da bi se temu izognili je med daljšo odsotnostjo priporočljivo pustiti dom tako, da bo dajal vtis, kot da smo doma, svetujejo strokovnjaki na varnostnem področju. Z osebo, ki ji zaupamo se tako dogovorimo za občasno odpiranje oken, praznjenje nabiralnika, spreminjanje lege rolet, parkiranje na dvorišču, sušenje perila.

Priporočljivo je, da o odhodu obvestite le bližnje osebe ter svojega odhoda nikakor ne naznanjate na socialnih omrežjih, v okolici hiše pa pospravite pripomočke, ki bi vlomilcem olajšali delo (lestve, orodje).

Kar preko pametnega telefona

V času sodobne tehnologije je, poleg fizičnega varovanja objektov s strani varnostnih služb, vse bolj v veljavi in tudi cenovno dostopno, “pametno” varovanje. Varnostne službe svojim uporabnikom omogočajo, da preko pametnih telefonov, ne le spremljajo stanje svojih objektov preko slike na kamerah, temveč tudi upravljajo z nekaterimi funkcijami v njem, pojasnjuje Boštjan Kurmanšek, vodja razvoja v Sintalu. Tako je mogoče kar preko telefona prižigati in ugašati luči, dvigovati rolete, vklopiti sistem za zalivanje na vrtu, …

 

Print Friendly, PDF & Email