Doma Aktualno Voznica izsilila prednost, udeleženci lažje poškodovani

Voznica izsilila prednost, udeleženci lažje poškodovani

Na križišču glavne ceste in regionalne ceste na zagorskem mostu čez Savo se je včeraj ob 15.30 zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami.

Voznica osebnega vozila ni upoštevala pravil o prednosti ter pri zavijanju levo izsilila prednost vozniku, ki je vozil naravnost. Policisti so zavarovali kraj prometne nesreče ter opravili ogled kraja prometne nesreče, gasilci PGD Zagorje – mesto so odklopili akumulatorje ter nudili pomoč zdravstvenim delavcem ZD Zagorje ob Savi, ki so poškodovanim osebam nudili zdravniško pomoč ter jih z reševalnim vozilom prepeljali v SB Trbovlje. Za poškodovane je bilo po prvih zbranih obvestilih ugotovljeno, da so utrpeli lažje telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper povzročiteljico prometne nesreče izvedli ustrezen ukrep.

Kar trije so napihali

Zagorski policisti so ponoči pri nadzoru prometa ustavili kar tri voznike osebnega avtombila, ki so vozili pod vplivom alkohola. V enem izmed primerov in postopkov je indikator alkohola pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal kar 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so vozniku odvzeli vozniško  dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper kršitelja bodo policisti na pristojno Okrajno sodišče vTrbovljah vložili  obdolžilni predlog. Ostalima dvema voznikoma je bila prav tako prepovedana nadaljnja vožnja, za ugotovljeni kršitvi pa izrečena predpisana globa in izdana plačilna naloga.

Print Friendly, PDF & Email