Doma 1+1=2 Vrtec Dobovec po več mesecih do uporabnega dovoljenja

Vrtec Dobovec po več mesecih do uporabnega dovoljenja

Za objekt šole na Dobovcu je Občina Trbovlje danes po dolgotrajnih postopkih pridobila uporabno dovoljenje. Vse očitke, uperjene v občinsko nesodelovanje pri pridobivanju dovoljenj v Trbovljah zavračajo in pojasnjujejo, da so se maksimalno angažirali ves čas pridobivanja soglasij in dovoljenj.

Od marca do danes čakali na uporabno dovoljenje

Zgodba z uporabnim dovoljenjem se je, kar se tiče občine, začela marca letos, ko so na občini v zgodovinski arhiv poslali vlogo za pridobitev vseh potrebnih podatkov glede izgradnje stavbe, dva meseca po tem so na Upravno enoto posredovali vlogo za izdajo uporabnega dovoljenja, a le ta ni bila popolna in zaradi dolgotrajnih postopkov, potrebovali naj bi več časa za pridobitev potrebnih dopolnitev, je bila ta s strani upravne enote zavržena.

V mesecu juliju je bila vloga ponovno oddana in upravna enota je avgusta sklicala ustno obravnavo, kjer so bile podane še dodatne zahteve, poleg zahtevanih dopolnitev in tako je Občina Trbovlje z vsemi dodatki 21. avgusta popolno vlogo oddala, danes pa prejela pravnomočno uporabno dovoljenje.

Zasebni vrtec na Dobovcu že letos?

“Navsezadnje imamo vsi enak cilj in to je, da bo zasebni vrtec lahko pričel z delovanjem” pravijo na občini, ki so obvestilo o uporabnem dovoljenju že poslali tako ustanoviteljici vrtca Čarobni gozd Nataši Pižmoht Gruden kot tudi predsedniku KS Dobovec.

Pred objavo nam ni uspelo priklicati Pižmoht Grudnove, je pa na svojem Facebook profilu natanko pred tednom dni zapisala, da še vedno nimajo uporabnega dovoljenja. Ali torej vrtec na Dobovcu bo, in če, kdaj bo sprejel prve malčke? Takoj, ko bomo dobili prve informacije, bomo o tem poročali na našem portalu.

Print Friendly, PDF & Email