Doma Aktualno Za Spekter 6,8 milijona evrov

Za Spekter 6,8 milijona evrov

RTH in Stanovanjski sklad RS sta pred dobre pol ure podpisala pogodbo o prenosu 100 odstotnega poslovnega deleža družbe Spekter na sklad za 6,8 milijona evrov.

Spekter

Po več kot enem letu od odločitve o prodaji Spektra, ki ima v lasti preko 2.000 stanovanj v Zasavju, je ta danes pristal v rokah Stanovanjskega sklada.

“Za RTH je bil to nujen posel”

Janez Žlak

“Za RTH je bil to nujen posel in verjamem, da je pogodba s Stanovanjskim skladom edina optimalna rešitev v tem trenutku. Prejeta kupnina 6,8 milijona evrov gre za poplačilo bankam, če bo še kaj ostalo, pa bo ta denar šel za sanacijo rudniških površin,” nam je po podpisu pogodbe povedal direktor RTH Janez Žlak.

Vlada RS je Stanovanjskemu skladu junija letos naročila, da začne postopek za odplačen prenos poslovnega deleža Rudnika Trbovlje-Hrastnik v družbi Spekter na Stanovanjski sklad RS.  “V tem času je bila izvedena cenitev Spektra, organizacijski, pravni in finančni skrbni pregled poslovanja, priprava vloge za prijavo koncentracije na javno agencijo za varstvo konkurence ter pogajanja o ceni in vsebini pogodbe o nakupu družbe,” so povedali na Stanovanjskem skladu RS.

SORODNI ČLANKI:

Država našla rešitev za Spekter

Print Friendly, PDF & Email