Doma Aktualno Začeli z dvomilijonskim projektom

Začeli z dvomilijonskim projektom

V skladu s podpisano pogodbo med družbo Petrol d.d. Ljubljana in občino Hrastnik naj bi se projekt energetske sanacije štirih objektov v občini začel izvajati že jutri.

Predvidena je celovita energetska sanacija štirih objektov v občini Hrastnik, in sicer zimskega bazena, športne dvorane, občinske stavbe in OŠ narodnega heroja Rajka.

Letni prihranek znaša …

Celotna vrednost prenove štirih objektov znaša 1.846.410 evrov, skupni zajamčeni prihranek toplotne in električne energije pa bo 968.400 kWh oziroma 121.542 evrov letno, povejo na občini.

Družba Petrol v projekt investira 896.813 evrov, 718.265 evrov znašajo evropska kohezijska sredstva, delež občine Hrastnik pa 231.332 evrov.

Nove fasade, prezračevalni sistemi, stavbno pohištvo, …

Pri celovitih sanacijah gre za toplotne izolacije fasad, zamenjavo stavbnega pohištva, izolacije stropov neogrevanih podstrešij, vgradnjo termostatskih ventilov, vgradnjo ali prenovo učinkovitih prezračevalnih sistemov, prenovo toplotnih postaj, sanacije notranje razsvetljave.

V primeru sanacije šole se bo že izvedena sanacija dopolnila s sistemom prezračevanja z rekuperacijo zraka ter prenovo razsvetljave, na športni dvorani in bazenu pa se bo hkrati zamenjala tudi strešna kritina, pojasnjujejo na občini.

Nekatera dela bodo stekla že jutri

Projekt se bo pričel izvajati jutri, ko bodo stekla dela v športni dvorani. Dela v bazenu se bodo pričela po 15. juniju, v osnovni šoli po koncu pouka, na občinski stavbi pa v vmesnem času med junijem in oktobrom, so še povedali na občini.

SORODNI ČLANKI:

Izbran izvajalec za šolsko gradnjo

 

 

Print Friendly, PDF & Email