Doma Aktualno Zagorje se poteguje za zlato

Zagorje se poteguje za zlato

Zagorje je nominirano v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki poteka v organizaciji Turistične zveze Slovenije.

Zmagovalci razkriti 17. oktobra

V tekmovanju, ki se počasi zaključuje, so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja.

Državna ocenjevalna komisija je vse kandidate ocenila ter izbrala v vsaki kategoriji po tri nominirance. V kategoriji srednje velikih mest je med nominiranci poleg Ptuja in Postojne tudi Zagorje.

Zmagovalci bodo razkriti na slavnostni prireditvi Moja dežela lepa in gostoljubna 2017, ki bo 17. oktobra v Nordijskem centru Planica.

Mesto še polepšali

Zagorje je leta 2014 na tem tekmovanju že osvojilo 2. mesto, tik za Ptujem. “Od takrat smo mesto še polepšali, obnovili mestni trg z ožjim središčem mesta, obnovili Rudarski muzej Zagorje in postorili še marsikaj drugega, tako da letos upravičeno pričakujemo skok na sam vrh,” pravijo v občini Zagorje. Poleg tega je bilo Zagorje v zadnjih letih že dvakrat proglašeno za najprijaznejšo občino Slovenije; leta 2016 je Zagorje ta naziv prejelo v akciji Turistična patrulja, leta 2013 pa v akciji Dnevnikova izvidnica.

Print Friendly, PDF & Email