Doma Aktualno Zagorju laskavo priznanje

Zagorju laskavo priznanje

Foto: arhiv občine Zagorje

Občina Zagorje ob Savi je prejela laskavo priznanje na tekmovanju v organizaciji Turistične zveze Slovenije »Moja dežela – lepa in gostoljubna«.

V kategoriji srednje velikih mest je Zagorje zasedlo 3. mesto, in sicer v družbi Postojne s Postojnsko jamo kot prvo-uvrščene in Ptuja kot drugo-uvrščenega.

Žirijo prepričali z urejenostjo središča in potencialom Evroparka

V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja.

Žirija je v obrazložitvi med drugim pohvalila izjemno čistost in urejenost mestnega središča, skrb za zelene površine, urejenost mestnega trga in izjemni potencial urejanja Evroparka.

Zagorje ob Savi se šele podaja na novo turistično pot, potem ko je z Medijskimi Toplicami nekoč na njej že bilo. Kot pravi zagorski župan Matjaž Švagan, gre za izredno čast, da je Zagorje v tako eminentni družbi, kot sta turistična Postojna in Ptuj. Hkrati pa je to priznanje motiv za nadaljnje korake, ki bodo Zagorje resnično postavili na turistični zemljevid.

Print Friendly, PDF & Email