Doma Aktualno Zapora, ki je sploh ni

Zapora, ki je sploh ni

Opozorilna tabla na lokalni cesti, ob desnem bregu Save, Hrastnik – Radeče, opozarja na to, da naj bi bila cesta prevozna le do usada pod cesto. A je prevozna vse do Radeč, nas opozarja bralec in doda, da cesto dnevno uporabljajo, ne le “lokalci”, pač pa tudi ostali, ki zaradi trenutnih del ne morejo uporabljati ceste Hrastnik – Zidani Most, ki pelje po nasprotnem bregu Save.

Čemu opozorilna tabla in kdo jo je postavil povprašamo Tomaža Sihurja z Občine Hrastnik. Pojasni nam, da je bila cesta zaprta, ker je promet mimo usada nevaren in doda, da je usad na radeški strani, zato nas po dodatna pojasnila napoti v sosednjo občino.

Dovoljeno za Radečane, ne pa tudi za Hrastničane

Direktor JP Komunala Radeče, Slavko Kočevar.

Na “hrastniški strani” ceste nas torej pričaka tabla, ki opozarja na prepoved prometa, poleg pa natisnjen napis “Dovoljeno do usada”. Na tej isti cesti, na “radeški strani” je postavljeno opozorilo o prepovedi prometa z dopolnilom “Dovoljeno za lokalni promet”, nam pojasni Slavko Kočevar, direktor Komunale Radeče, ki je upravljalec omenjene ceste. Čemu je na enem koncu takšno, na drugem koncu ceste pa drugačno opozorilo, nam Kočevar ne zna pojasniti.

Sanacija še ta mesec

Poškodbe cestišča, vključno z usadom ceste, so nastale ob zadnjih poplavah, opiše Tomaž Režun, župan občine Radeče. Trenutno že zbirajo ponudbe za izvedbo sanacije cestišča, ki je predvidena še v tem mesecu.

Print Friendly, PDF & Email