Doma Aktualno Zasavska umetnica s predstavo, ki jo lahko “gledaš” miže

Zasavska umetnica s predstavo, ki jo lahko “gledaš” miže

Pri nas takšnega koncepta še ni bilo, pojasnjuje umetnica Zasavka Aphra Tesla, ki bo na odru Delavskega doma Trbovlje odigrala predstavo Divja mačeha v petek zvečer.

Rdeči Revirji so se iz Hrastnika preselili v Trbovlje in Zagorje, kjer že potekajo polne priprave na vrsto predstav, ki se bodo zvrstile v tem vikendu.

Divja mačeha je zvočna predstava, v kateri nastopata le dva – Aphra in Andrej Hrvatin, ki bosta odigrala več vlog. Gre za zvočno manipulacijo, zato lahko predstavo spremljate zaprtih oči ali odprtih. Aphra priporoča celo, da bi si jo ogledali dvakrat. Prvič miže, nato odprtih oči. V Divji mačehi ustvarjalci želijo prikazati, zakaj se ljudje razumemo le v času katastrof, med vojnami, spopadi. Kako takrat pride do spajanja kultur, se sprašuje trboveljska umetnica.

Aphra Tesla: “Predstava bo naredila potres v vas.”

Feministka in intermedijka Aphra Tesla je s svojimi predstavami v Zasavju že navduševala in četudi so te vse prej kot običajne, so bile med občinstvom “doma” vedno dobro sprejete, nam zaupa.

Hrastničan Branko Potočan.

Že 15. leto Rdeči Revirji polnijo zasavske ulice in dvorane z najrazličnejšimi nastopi. “Zadeva je že lepo utečena,” pojasnjuje pobudnik in glavni organizator Branko Potočan, ki je festival začel z željo, da bi v domače kraje, izven metropole, pripeljal sodobno umetnost.

Za ognja željne Zasavce bo v petek za Divjo mačeho in skupino Selecto v Trbovljah na platoju med DDT in MCT na vrsti še ognjena ulična predstava Pilenai. Iskrilo in žarelo pa bo tudi v Zagorju v nedeljo, 4. junija, ob 21. uri, v Medijskih toplicah na Izlakah.

Print Friendly, PDF & Email