Doma Aktualno Zasavski fosili “razturajo” na odrskih deskah

Zasavski fosili “razturajo” na odrskih deskah

Družba sedmih zasavskih izkušenih glasbenikov s kar nekaj odrske kilometrine se je združila pod imenom Fossily band. Pogovarjali smo se z Robertom Majcnom, gonilom in vodjem nove zasavske glasbene skupine.

Neva M. Hafner (vokal, sax, flavta), Aleš Bombek (kitara, vokal), Miha Hercog (klaviature, vokal), Nejc Žepič (bas kitara, vokal), Robert Majcen (bobni), Klara Mlakar(back vokalistka) in Zoran Polanec (back vokalist, ritem kitara).

Kdo ste?

Smo skupina Fossily band. Sestavljamo jo sami izkušeni glasbeniki, ki imamo za seboj že kar nekaj odrske kilometrine. Skupino sestavljamo: Neva M. Hafner (vokal, sax, flavta), Aleš Bombek (kitara, vokal), Miha Hercog (klaviature, vokal), Nejc Žepič (bas kitara, vokal), Robert Majcen (bobni), Klara Mlakar(back vokalistka) in Zoran Polanec (back vokalist, ritem kitara). Vsi prihajamo iz Zasavja, kar je prednost pri terminih za vaje in prevozih na nastope.

Kako ste se našli vsi skupaj?

Foto: Uroš Ritonja
Foto: Uroš Ritonja

Ja, skoraj vsi smo med seboj že sodelovali. Z Alešem sva sodelovala že v našem prvem bandu, pred uffff …, skoraj 35. leti. Miha, Nejc, Zoran in Neva so člani Ping pong banda, h kateremu se občasno pridružim tudi jaz, edino z našo najmlajšo članico Klaro, prej nismo sodelovali. Se je pa Klara učila solo petja pri Nevi.

Zakaj Fossily?
Vsi smo bili preko svojega glasbenega udejstvovanja povezani tudi s skupino Novi fosili, saj je to skupina, ki je bila svoj čas ena najbolj popularnih pop skupin na področju tedanje Jugoslavije. Ni ga bilo repertoarja, ki ne bi vseboval vsaj kakšno njihovo skladbo. Sestaviti skupino, ki bo tesno povezana z glasbo Novih fosilov je moja dolgoletna želja.

Ste še čisto »sveži«.

Foto: Uroš Ritonja
Foto: Uroš Ritonja

Pogovori so stekli pred enim letom, v avgustu 2015, septembra pa smo začeli z vajami. Publika nas je dobro sprejela, saj vsi te skladbe res dobro poznajo, so jim blizu in jih prepevajo z nami.

 

Kakšni so cilji za prihodnost?
Cilji za prihodnost so, čim več nastopati, zabavati obiskovalce naših nastopov, jih povrniti v brezskrbne čase, čase nostalgije, prvih zaljubljenosti, poljubov in ljubezni, saj verjamemo, da se je marsikdo zaljubil prav ob kakšni skladbi Novih fosilov. Tudi naš projekt smo poimenovali kar po njihovi najbolj znani skladbi , ZA DOBRA STARA VREMENA. Mislil, da slogan pove vse (smeh).

Nič ni prepuščeno naključju.

 

Kaj je posebnost vašega benda?
Posebnost Fossily band-a je ta, »da so vse skladbe naštudirane, kot rečemo, v nulo«. Tako instrumentalno, kot tudi vokalno. Zato nas je v skupini sedem. Nič ni prepuščeno naključju.

fossily band3
Se obeta tudi kakšen album?
Ne, to ne. Novi fosili so neponovljivi. Snemati nekaj, tako na silo, kot to počnejo nekateri samo, da imajo posnetke, album, je brez veze. Mi smo band, ki preigrava Fosile in pri tem bomo ostali. Kot pa sem omenil že zgoraj, pa se mogoče lahko zgodi, da posnamemo kakšen komad, aranžmajsko podoben Novim fosilom. Bomo pa posneli kakšno, že obstoječo skladbo, ki jo preigravamo, a le zato, da se na spletu predstavimo tudi tistim, ki nas še niso imeli priložnost slišati v živo.

fossily band1Bomo med vašimi nastopi našli, okusili, občutili in slišali tudi kaj Zasavskega?
Ne. Držali se bomo zastavljenih smernic in poti. Se pa sliši Zasavsko, saj smo Zasavci in iz Zasavja preverjeno izhajamo dobri ljudje in glasbeniki.

Print Friendly, PDF & Email