Doma 1+1=2 Zasavskim dijakom nagrada za odlično idejo

Zasavskim dijakom nagrada za odlično idejo

Foto: FB Ustvarjalnik

Mladi Zasavci so na izboru najbolj perspektivnih dijaških idej prejeli nagrado Slovenskega podjetniškega sklada in Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Spodbuda za nadaljnji razvoj ideje

Leila Huremkić, Vanja Stanojević in Semir Misimi, dijaki Srednje šole Zagorje in člani Ustvarjalnika, so strokovno komisijo na natečaju navdušili s projektom Drink & Charge, to je namiznim polnilcem za mobitele v lokalih. Na izboru, ki je potekal 23. novembra v ljubljanskem Tehnološkem parku, so prejeli 500 evrov za nadaljnji razvoj ideje.

“Ne glede na to, ali bodo Leila, Vanja in Semir uresničili svojo poslovno idejo, si na takšen način pridobivajo nova znanja in širijo krog poznanstev,” pravi ponosno njihova mentorica Zdenka Resnik.

V okviru skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj«, je bilo izbranih in nagrajenih 10 najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej. Najboljše ekipe so prejele 500 evrov za nadaljnji razvoj svoje podjetniške ideje, januarja prihodnje leto pa bodo na srečanju, na katerem bodo ekipe poročale o stanju svojega projekta, napredku v zadnjih dveh mesecih ter viziji prihodnjega razvoja, izbrali tri najbolj perspektivne ter jih še dodatno nagradili.

Print Friendly, PDF & Email