Doma 1+1=2 Že tretjič na usposabljanju v Milanu

Že tretjič na usposabljanju v Milanu

Foto: SŠ Zagorje

17 dijakov Srednje šole Zagorje in 2 spremljevalni profesorici so v začetku septembra že tretjič zapovrstjo odšli na enomesečno usposabljanje z delom v gospodarsko in modno prestolnico severne Italije – Milano.

Na praksi v svetovno znani slaščičarni

Dijaki programov gastronomske in hotelske storitve, gastronomija in zdravstvena nega v tujini en mesec pridobivajo nova znanja s področja svoje stroke, urijo znanje tujega jezika in širijo svoja obzorja na različnih deloviščih. Dva dijaka opravljata prakso v svetovno priznani slaščičarni, kjer se učita priprave domačega sladoleda, štirje dijaki nadgrajujejo svoje znanje v prestižni milanski restavraciji, dva dijaka spoznavata delo v kuhinji in strežbi v modernem hostlu v centru Milana, devet dijakov pa opravlja svoj PUD v treh nadstandardnih domovih starejših.

Ob vikendih so za dijake organizirane strokovne ekskurzije, katere so dodana vrednost temu Erasmus+ projektu. Poudariti je potrebno, da je ta oblika PUD-a za dijake popolnoma brezplačna.

Projekt bo trajal dve leti. Z njim Srednja šola Zagorje spet in ponovno dokazuje, da je šola, ki, ne le v zasavskem prostoru, ampak tudi na slovenskem nivoju izstopa po dolžini, tradiciji, obsegu in raznovrstnosti mednarodnega sodelovanja.

Maruša Kolar

Print Friendly, PDF & Email