Doma Aktualno Zmešaš jajca, moko in zasavske ideje

Zmešaš jajca, moko in zasavske ideje

“Čas je za peko funšterca!” boste zaslišali jutri ob 15. uri, ko se prireditev Funšterc začne.

Pravljična 7 in Zlati kuolm

Pravljična sedmica označuje letošnji Funšterc, prvo zasavsko kulinarično prireditev, na kateri amaterski kuharji tekmujejo v pripravi zasavskega funšterca. Popolna novost na prireditvi je letos Zlati kuolm – tekmovanje, ki poteka teden pred festivalom in v katerem iščemo najboljšo zasavsko turistično atrakcijo.

Bogat glasbeni program in otroške delavnice

 
Marko Funkl, Foto: Tadej Kreft

Ideja za Funšterc se je nakravžljala v možganih Marka Funkla, ki mu je uspelo zbrati ekipo pod okriljem Društva Rast in idejo iz papirja prenesti na ulico. “Mnogi ne vedo, da vsi delamo prostovoljno in da je ekipa res minimalna” pojasnjuje prvi mož festivala, ki si želi, da bi organizacijo prevzel težko pričakovani TIC (turistično informacijski center). “Verjamem, da bo Funšterc tako lahko nadgradil svojo podobo in postal ena najboljši slovenskih prireditev ter tako v Zasavje privabil množice turistov.”

Po oceni strokovne komisije so lani največ glasov za svoj funšterc dobili hrastniški plezalci, društvo Špaltna.  Rudarska godba Hrastnik pa je najbolj navdušila obiskovalce. Najbolj simpatično stojnico so pripravili člani Marionetnega gledališča Jurček.

Zlati kuolm

Prvič letos na Funštercu izbiramo tudi najboljšo zasavsko turistično atrakcijo. Ekipa organizatorjev je izbrala 10 atrakcij (njihove kratke predstavitve najdete TUKAJ) s spletnim glasovanjem na ZON.si pa so bralci izbrali prve tri – 4.dritl, Cerkev čudežev na Zasavski Sveti gori ter Letališče Ruardi. Kdo je zmagovalec bo določila 10 članska strokovna komisija.
Poleg Zlatega kuolma bomo izbrali tudi najboljši turistični projekt zasavskih občin po izboru komisije.
Print Friendly, PDF & Email