-- OGLAŠEVANJE --

100.000€ za upravitelja

-- OGLAŠEVANJE --

Pa je, po mesecu dni le vpisan odvetnik Luka Podjed v sodni register kot likvidacijski upravitelj Termoelektrarne Trbovlje, so sporočili s HSE.

Do likvidacijskega upravitelja ne uspemo, kljub pisanju po elektronski pošti in telefoniranju v njegovo odvetniško pisarno. Je pa menda Podjed bolj kot za medije, odprt za delavce Tet.

Kdo je izbral Podjeda?

HSE je pridobil več ponudb in izbral cenovno najugodnejšega likvidacijskega upravitelja, pojasnjujejo na HSE, kjer bodo krili stroške upravitelja, ki bo 'v skladu z ZGD-1, poplačan po poplačilu ostalih upnikov' še dodajajo.

 

Upravitelju 98.388,00 evrov, predvidoma do maja 2016

Ocena pogodbene vrednosti, ki naj bi bila plačana Odvetniški družbi Podjed iz Ljubljane je 98.388,00 evrov. Višina posameznih predvidenih mesečnih izplačil iz pogodbe naj bi znašala 5000 evrov plus stroški. Denarne transakcije v odvetniško družbo so predvidene do 17. maja 2016, so zapisali med informacijami javnega značaja HSE, ki se med drugim nanašajo tudi na intelektualne storitve, kamor spada delo upravitelja.

V ponedeljek se bo Podjed zopet mudil v Trbovljah, kjer se bo srečal tudi s predstavniki sindikata in sveta delavcev. Jani Urbajs, sindikalni zastopnik 'termašev' pravi, da veliko upanja za nadaljnje obratovanje ni, zato pričakujejo konkretne rešitve za vseh skoraj 160 zaposlenih, ki so v teh dneh še vedno na čakanju. V sindikatu zahtevajo spisek – kdo, kam in kdaj.

Jani Urbajs je delo prvega sindikalista v najhujših razmerah prevzel po odhodu Aleša Žagarja na novo delovno mesto, ki ga je dobil na HSE.

Urbajs je pohvalil Eles, saj so edini prišli s konkretnimi podatki, da bi lahko v letu 2015 zaposlili 35 delavcev. Govori se tudi o prezaposlitvah na Slovenske železnice, vendar konkretnih predlogov, ki jih delavci pričakujejo, še ni bilo.

 

Novembrska plače prejeli

Delavci so novembrske plače prejeli, obenem pa so jim poplačali še prispevke iz naslova oktobrske plače. Neplačana ostaja še razlika med neto in bruto plačo za november.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --