-- OGLAŠEVANJE --

1500 Trboveljčanov priskočilo na pomoč

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Trbovlje že peto leto organizira čistilno akcijo Očistimo in uredimo Trbovlje.

Lani so na dan akcije zbrali nekaj manj kot 50 modpadkov, čistilne akcije pa se je udeležilo več kot 1500 ljudi. Letos pričakujejo, da se jih bo odzvalo še več. Cilj akcije je, da vsak občan pobere eno vrečko smeti. S takšnim timskim duhom bi naše okolje olajšali za kar 25 ton odpadkov, ki v naravo ne sodijo.

Zbirna mesta

Čistilna akcija bo potekala v soboto, 18. marca, s pričetkom ob 9. uri. Občani se bodo zbrali na treh zbirnih mestih – Mladinski center Trbovlje, Gasilski zavod Trbovlje in Občina Trbovlje. Tam bodo udeleženci prejeli vso opremo, potrebno za čiščenje, nato pa se bodo razporedili po celotni občini, glede na območja, ki so najbolj prizadeta in onesnažena.

Poziv vrtičkarjem

Poleg samega centra mesta, travnikov in gozdov, imajo na Občini v mislih tudi vrtičke, ki so v njihovi lasti. Organizirali so postavitev zabojnikov na štirih različnih lokacijah – vrtički pri trim stezi, loška cerkev – do rampe, vrtički pod Ipozom ter vrtički pod kovinarsko šolo. Tam bodo lahko vrtičkarji na ta dan odložili odpadke. Obenem jih pozivajo, da naj očistijo okolico svojih vrtov, zberejo odpadke ter jih prinesejo k zabojnikom in na takšen način sodelujejo v čistilni akciji. Zabojniki za vrtičkarje bodo na lokacijah postavljeni od petka, 17. marca, pa vse do ponedeljka, 20. marca.

Vse ostale občane, ki se organizirane čistilne akcije iz takšnih in drugačnih razlogov ne bodo udeležili, pa naprošajo, da se z družino ali sami odpravijo v naravo, vzamejo s seboj vrečko ter jo napolnijo z odpadki, ki jih opazijo na poti. Poleg narave, bomo hvaležni prav vsi, če tekom leta v naravo in na mesta, ki za to niso primerna, ne bomo odlagali smeti, ki tja vsekakor ne sodijo.

SORODNI ČLANKI:

Očistili obrežje reke Save

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zasavje mali modularni jedrski reaktor – poleg elektrike rešitev tudi za (pre)drago ogrevanje zasavskih mest

»Nisem delal posebnih odločitev ali načrtov, kaj bom v politiki počel. Sam prihod v Evropski parlament je bil nenačrtovan,« pove Franc Bogovič, evropski poslanec...
-- OGLAŠEVANJE --