Doma Šport 2. teden četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje

2. teden četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Drugi teden četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje, nam je postregel z dvema zelo izenačenima in atraktivnima tekmama. Obe tekmi sta bili odločeni v zadnji sekundah igralnega časa, tako da je skupna razlika z obeh tekem znašala le pet točk.
Za tekmo večera smo tokrat proglasili derbi med ekipama iz Laškega, v kateri so izkušeni Veterani Zlatoroga le za točko premagali Šajspoh rangerse, tekma med Črički in Barbari pa se je po napetih zadnjih minutah končala v korist prvakov krstne sezone.
S polfinalnimi dvoboji nadaljujemo 5.4.2015 ob 20. uri, ko bo na vrsti tekma med Zlatorogom in branilci naslova Oskarji, drugi polfinalni par pa bo na vrsti 12.4.2018 ob 20. uri, ko se bodo pomerili Barbari in Mair team.

POSNETEK ŽREBA:

ZLATOROG VETERANI : ŠAJSPOH RANGERS 61 : 60

STRELCI:
Zlatorog veterani; Blagotinšek 13, Uršič 12, Cizej 11 (1×3), Lapornik 11, Pajnič10 (1×3), Blatnik Ž. 3, Sadar 1, Košak

Šajspoh rangers; Čop 21 (4×3), Korošec 12 (1×3), Smiljič 10, Požin B. 8, Fantinato 4 (1×3), Požin M. 2, Topolšek 2, Remškar 1, Pristovnik

POSNETEK TEKME:

Z največjim zanosom lahko trdimo da smo si ogledali eno najbolj, če ne najbolj zanimivo in borbeno tekmo letošnje sezone Košarkarske rekreativne lige Zasavje. Skozi celotno srečanje smo spremljali čvrsto košarko z nekaj umazanimi vložki, kar pa je naredilo srečanje še bolj zanimivo.
Visoko motivirani ekipi sta se do zadnjih sekund izmenjevali v vodstvu. Pri vodstvu za točko so imeli napad Šajspohi, a jih je agresivna obramba prisilila k napaki in izgubljeni žogi, ki jo je v protinapad popeljal Žan Blatnik in z lepo asistenco Mateju Pajniču omogočil lahko polaganje za vodstvo z eno točko razlike. Sledil je še težak poizkus Šajspohov iz daljše razdalje, vendar žoga ni našla poti skozi obroč.
Tekma je bila dokaz izredne izenačenosti ekip v ligi. Na koncu Rangersi niso skrivali razočaranja po porazu, saj so bila po sanjski sezoni v rednem delu, njihova pričakovanja večja. Veterani so še enkrat več dokazali da leta niso ovira za fantastične predstave katere kažejo po novoletnem premoru.
Z njihovo prvo uvrstitvijo v polfinale tekmovanja so jim apetiti zrastli, kar pa bodo v polfinalu poizkusili izkoristiti proti aktualnim prvakom Oskarjem.

BARBARI : ČRIČKI 72 : 68

STRELCI:
Barbari; Tušek 16 (1×3), Berčon 16 (1×3), Otopal 16, Deželak Rok 8, Golotič 7, Hasanović 6, Kumberger 3 (1×3), Tilinger

Črički; Kajtna 25 (3×3), Erjavec 15 (3×3), Seručar 13 (1×3), Pavlin 6 (2×3), Markotič 5 (1×3), Bečirović 2, Božič 2, Medved, Žilnik

POSNETEK TEKME:

Tudi zadnja tekma četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje je bila vse prej kot nezanimiva. Po rednem delu prvouvrščeni Barbari svojih ambiciji niso skrivali in napovedovali lahek preboj v polfinale, vendar so že takoj naleteli na izredno motivirane Čričke, ki so jim na vse pretege to poizkušali preprečiti.

Tekmo so bolje začeli Črički in z nekaj zadetimi trojkami Žana Erjavca naredili manjšo razliko a Barbari so izkušeno igrali svojo igro in jim vztrajno sledili.
Črički so še naprej dobro skakali v napadu in izkoriščali mete iz druge priložnosti.
Tri minute pred koncem so Črički vodili s sedmimi točkami, ko je Boštjan Berčon zadel trojko in Barbarski stroj je začel počasi a vztrajno mleti in topiti razliko.
Črički so slabo izkoriščali proste mete in minuto pred koncem vodstvo prepustili Barbarom. Z mirnejšo roko na črti prostih metov sta Rok Deželak in David Otopal tekmo pripeljala na razliko, ki je zadostovala za zadnjih 8 sekund.

Črički se ob zavedanju da so iz rok izpustili zmago na tekmi sezone z dvignjeno glavo poslavljajo od letošnje sezone, Barbari pa v težkem polfinalu proti Mair teamu stavijo na svojo značilno igro in izkušnje.

Print Friendly, PDF & Email