Doma 1+1=2 3 dnevna pot nepozabnih doživetij

3 dnevna pot nepozabnih doživetij

Prostovoljstvo, veščine, šport in odprave so štiri področja, ki spadajo v mednarodni program za mlade – MEPI, ki ga že od šolskega leta 2017/2018 izvajajo na Gimnaziji in ekonomski šoli Trbovlje. Program ima tudi tri stopnje in sicer bronasto, srebrno in zlato. Največ priprav zahteva področje odprave, saj morajo izpeljati, kar dve. Poskusno in nato še kvalifikacijsko.

Tako so se v času šolskih počitnic na 3-dnevno pot odpravili Zoja Katarina Hlebec, Ana Paveljšek, Alja Drnovšek, Blažka Križnik, Nejc Škoberne in Lovro Malavašič. »Vreme jim je bilo tokrat zelo naklonjeno, tako da so pot od Celja, preko Šmohorja, Kala, Mrzlice, Vrheh, Šentgotarda uspešno opravili« povesta Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik mentorici programa MEPI.

Zanimanje za program je tudi med novimi dijaki veliko. Najbolj privlačne so odprave, kjer dijaki preizkusijo sebe in svoje zmožnosti še povedo mentorici. Seveda pa ni zanemarljivo dejstvo, da tekom programa stkejo dobra prijateljstva in nepozabna doživetja.

Print Friendly, PDF & Email