Doma Šport 3 medalje za Trboveljske karateiste

3 medalje za Trboveljske karateiste

Minuli vikend se je proti skoraj 1.000 km oddaljenemu Skopju odpravilo osem članov Karate kluba Trbovlje.

Namen poti je bil nastop na 9. Mednarodnem karate turnirju »Gazi Baba open 2015«. Trboveljski karate so zastopali: Lara in Ervin Salkič, Ajdin Mujkanovič, Živojin Babič in Damir Vučilovski. Vodil jih je trener Edin Salkič, kot spremljevalca sta se turnirja udeležila Nermina Salkič in Martin Forte.

Na tekmovanju v Skopju je nastopilo 540 tekmovalk in tekmovalcev iz 9 držav. V katah posamezno je v veteranski kategoriji Damir Vučilovski premagal vse svoje nasprotnike ter tako končal tekmovanje z osvojeno zlato medaljo. Lara Salkič je tekmovanje v katah končala v prvem krogu. Za pozitivno presenečenje je Lara poskrbela v športnih borbah, kjer je ob svojem krstnem nastopu osvojila bronasto medaljo. Za drugo bronasto medaljo je poskrbel Živojin Babič v kategoriji športnih borb pri mladincih. Tokrat sta manj športne sreče imela Ervin Salkič in Ajdin Mujkanovič, ki sta tekmovanje končala v prvem krogu z minimalnim porazom 0:1.

Trboveljčani so bili v Skopju nastanjeni pri članih Karate kluba Tigar, ki so bili tudi organizatorji turnirja. S tem so vrnili uslugo našim članom ter njihovim družinam, ki so gostili goste iz Skopja v času našega turnirja v mesecu decembru lanskega leta. V Karate klubu Trbovlje verjamejo, da bodo takšne zadeve še utrdile prijateljske vezi med kluboma.

REZULTATI:

KATE:

Veterani:

1. mesto: Damir VUČILOVSKI

ŠPORTNE BORBE:

Mlajše deklice do 35 kg:

3. mesto: Lara SALKIČ

Mladinci do 76 kg:

3. mesto: Živojin BABIČ

vir: Karate klub Trbovlje

Print Friendly, PDF & Email