Doma Zasavsko 5. Medgeneracijski festival »Srečen za živet«

5. Medgeneracijski festival »Srečen za živet«

V petek, 6. aprila 2018, je v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi potekal 5. medgeneracijski festival z naslovom »Srečen za živet«. Festival je organiziral Mladinski center Zagorje ob Savi pod pokroviteljstvom Občine Zagorje ob Savi.
Namen festivala je predstavitev dosedanjega dela programskega sklopa Medgeneracijskega središča Zagorje kot tudi Večgeneracijskega centra Zasavje. Hkrati gre za predstavitve prostovoljskih dosežkov, za promocijo prostovoljstva, širjenje mreže prostovoljstva v lokalnem okolju in širše, krepitev odnosov med organizacijami, zavodi, društvi in osveščanje o vse večjem pomenu medgeneracijskega povezovanja, sodelovanja, spoštovanja in upoštevanja.

Prireditve se iz leta v leto udeležuje več razstavljavcev, kot tudi nastopajočih in obiskovalcev, tako iz lokalnega okolja, kot širše. Pridružilo se nam je tudi Ministrstvo za javno upravo v povezavi z Upravno enoto Zagorje ob Savi . Namen vključitve v prireditev je bil približati obiskovalcem in udeležencem dogodka portal E- uprava in jim predstaviti pristop in uporabno le tega. Gre za informacijski sistem preko katerega lahko oddamo vlogo za pridobitev raznih dokumentov, potrdil, izpiskov iz uradnih evidenc, brez obiska upravne enote ali drugega državnega organa. Na prireditvi so zainteresirani lahko vložili vlogo za pridobitev digitalnega potrdila.

Na krajši otvoritvi je sodeloval Godalni orkester Glasbene šole Zagorje, pod vodstvom dirigenta Klemena Benka. Nagovorila sta nas Marko Pavlovič, direktor Mladinskega centra Zagorje ob Savi in Rudi Medved, direktor Občinske uprave Zagorje ob Savi. Trem prostovoljcem, našim dolgoletnim sodelavcem, ki pripravljajo in vodijo tedenske aktivnosti že peto leto, smo se zahvalili za zvestobo, kreativnost in pripravljenost delati s skupinami rednih obiskovalk in obiskovalcev.

Sledila je živahna tržnica društev,zavodov, organizacij, kot osrednja aktivnost festivala. Letos se je predstavilo 28 udeležencev, ki delujejo na različnih področjih v lokalni skupnosti ali regionalno. Skupno nam je uspelo ustvariti prijetno vzdušje, ki je vzpodbujalo k vzpostavljanju novih povezav, utrjevanju že obstoječih ali pa le k sproščenemu klepetu med starimi prijatelji in znanci.

Sočasno s tržnico je prireditev postregla tudi s pestrim dogajanjem na živem odru. Nastopila je pevska skupina Podvelnarji bivalne in stanovanjske enote Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi pod taktirko Mojce Zupan, otroški pevski zbor Sonček Vrtca Zagorje ob Savi, ki ga vodi Srečka Vutkovič, ženska vokalna skupina Društva za preprečevanje osteoporoze Knapovske punce in pevska skupina Klasek Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake,Mlinše,Kolovrat.

Sklepni dogodek festivala je bil koncert Big Banda Zagorje s pevko Tino Adamlje, kot prijeten uvod v petkov večer in kot zahvala vsem nastopajočim, sodelujočim in vsem številnim obiskovalcem pod taktirko Gregorja Trohe.
Jubilejni 5. medgeneracijski festival je bil res srečen za živet!

Print Friendly, PDF & Email