Doma Šport 8. krog KRLZ

8. krog KRLZ

Osmi tekmovalni teden nam je prinesel dve zelo različni tekmi.
Prva je bila po velikem povratku aktualnih prvakov odločena po podaljšku z najmanjšo možno razliko. Nasprotno od prvega pa v drugem dvoboju večera ni bilo dvomov o zmagovalcu od samega začetka.

TIFERJI LAŠKO: OSKAR TRBOVLJE 73 : 74
Strelci:
Tiferji Laško: Bajramlić 18 (1×3), Zagorc 15 (1×3),
Oskar Trbovlje: Hutar 24 (3×3), Božjak 15 (3×3)

Tekma se je začela po željah Laščanov in nikakor ni nakazovala na dramatičen zaključek katerega smo doživeli. Sredi prve četrtine so si Tiferji priigrali dvoštevilčno prednost, ki so jo zadržali do prvega odmora. Podobno sliko smo gledali tudi v nadaljevanju. Razpoloženi Laščani so z visokim odstotkom zadetih metov in dobro obrambo nadzirali tekmo. Razlika je v tem delu tekme narasla tudi že na 20 točk, katero so nepopustljivi Trboveljčani zmanjšali na znosnih 15 ob polčasu.
Nadaljevanje sprva ni ponudilo nič novega. Sledilo je zadnjih 10 minut, ki so jih aktualni prvaki začeli z delnim izidom 9:0. Agresivna obramba in boljši met z razdalje sta Oskar pripeljala do prvega izenačenja na tekmi tik pred koncem rednega dela, kar je pomenilo, da bo o zmagovalcu odločal podaljšek.
V dodatnih dveh minutah sta bili sreča in zbranost na strani prvakov in pomembna zmaga v boju za final 4 lige je ostala v Trbovljah.

ŠD LITUS: ŠAJSPOH RANGERS 30 : 82
Strelci:
ŠD Litus: Zupan 12, Kolenc 10 (1×3), Cerar 2, Peterca 2, Pestotnik 2, Šraj 2.
Šajspoh Rangers: Golob 23, Muzel 17 (2×3), Fantinato 14 (4×3)

Drugo tekmo večera bi lahko opisali z izrazom enosmerni promet. Laščani so od prve minute vzpostavili nadzor nad tekmo, in medli Litusi niso uspeli slediti njihovi poletni igri. Prednost 18 točk po prvi četrtini so do polčasa uspeli še podvojiti, kar je pomenilo miren drugi polčas.
V nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Razlika je iz minute v minuto naraščala in ob zadnjem zvoku sirene znašala neverjetnih 52 točk, kar je ena najvišjih zmag v zgodovini Košarkarske rekreativne lige Zasavje.
Z zmago Šajspoh ohranja možnosti za uvrstitev med najboljše štiri, tako da bomo v naslednjih dveh tednih spremljali ogorčen boj za mesta v končnici.

Predzadnji teden bodo na parketu osnovne šole Trbovlje na delu vse tri ekipe iz laškega konca in pa domači Knapi.

Print Friendly, PDF & Email