Doma Šport 9. krog “pod streho”

9. krog “pod streho”

V 9. tednu KRLZ smo najprej spremljali tekmo med domačimi Knapi in Laškim Tiferjem, kjer so zmagali gostje. OB 20.30 uri je sledil še Laški derbi med Veterani in Šajspoh Rangersi, ki že več let velja za eno zanimivejših tekem sezone.

ŠD Knapi 57 – 89 Tiferji Laško
Tekmo sta obe ekipi začeli slabše, tako da smo v prvih 5 minutah videli zelo malo košev. Potem sta se obe ekipi nekoliko ogreli in začeli zadevati, do konca prve četrtine pa so manjšo prednost ustvarili Tiferji. V drugem delu tekme so jim bili Knapi povsem za petami, na odmor pa so odšli z zaostankom 4 točk. V drugem polčasu so Tiferji začeli igrati bolje, vendar se jim do 28. minute ni uspelo odlepiti od gostiteljev. 3. četrtino so Tiferji končali z delnim izidom 7 – 2, na zadnji odmor pa odšli z 10 točkami prednosti. V Zadnji četrtini je Knapom zmanjkalo moči, Tiferji pa so prestavili še v prestavo višje in zadnjih 10 minut dobil s kar 24 proti 2. S tem so osvojili svojo 3. zmago in zaključili redni del sezone s 50 procentnim izkupičkom zmag.

Strelci:
ŠD Knapi: Tomažič 16, Žlak 16, Muminović 9
Tiferji Laško: Gajšek 23, Vrščaj 19, Pipan 16, Bajramlić 13

Šajspoh Rangers 75 – 59 KK veterani Zlatorog Laško

Ob 20.30 uri se je s sodniškim metom začel še 3. in zadnji Laški derbi v rednem delu 4. sezone KRLZ. Pomerili sta se ekipi Šajspoh Rangerjev in KK veterani Zlatorog Laško. Zmaga bi za obe ekipi pomenila še en korak bližje uvrstitvi med najboljše 4, zato motivacije na obeh straneh igrišča ni manjkalo.

Tekmo so Rangerji odprli zelo suvereno. Najbolj vroč je bil Muzelj, ki je že v prvi četrtini dosegel 11 točk, Šajspoh pa je vodil s 26 proti 12. Tudi druga četrtina je potekala v podobnem tempu, tako da je prednost ob polčasu že narasla na 41 – 22. Veterani so drug polčas odigrali bolje, vendar se nikakor niso uspeli približati Rangerjem, ki so bili res dobro razpoloženi. Prednost je vse do konca 3. četrtine rastla, takrat je znašača že 21 točk (58 – 37).

Zadnjo četrtino so Veterani sicer dobili, vendar je bila prednost Šajspoha že previsoka, tako da so na koncu tekmo dobili s 75 proti 59.

Strelci:
Šajspoh Rangers: Muzelj 28, Virant 12, Golob 11, Korošec 10, Smiljić 9, Fantinato 3, Lapornik 2;
KK veterani Zlatorog Laško: Blagotinšek 19, Sebič 16, Lapornik 12, Pirih 6, Blatnik 5, Kotar 1;

Tiferji so s to zmago že zaključi redni delo sezone in dosegli 3 zmage in 3 poraze. Sedaj lahko le še počakajo kakšen bo razplet v zadnjih dveh tednih KRLZ, kjer se lahko še marsikaj zgodi. Lestvica je od prvega do šestega mesta povsem izenačena, in nobena od ekip še vedno nima zagotovljenega odhoda v polfinale, zato bo v naslednjih dveh tednih štela prav vsaka dosežena točka.

Print Friendly, PDF & Email