Doma 1+1=2 »Alica v čudežni deželi« plesala v Hrastniku

»Alica v čudežni deželi« plesala v Hrastniku

10.aprila so na odru Delavskega doma Hrastnik učenke baleta Glasbene šole Hrastnik uprizorile baletno pravljico »Alica v čudežni deželi«, na glasbo P.I. Čajkovskega. V zgodbi je v ospredju pogumna Alica (Živa Tavčar Kunstič) in njeni prijatelji Beli zajec (Sara Šopar), Srčna kraljica (Lina Golotič), Mali srčni kralj (Nina Dolanc), Mačka Režalka (Špela Plevnik, Metulj (Nika Podkoritnik) in Ptič Dodo (Klarisa Kostić Lesjak).

S dopoldansko uprizoritvijo za 1.in 2. triado učencev osnovne šole NHR Hrastnik smo želeli na prijazen, enostaven in interaktiven način balet približati otrokom. Posebnost, nad katero se navdušujejo otroci, so prav domišljijski elementi in figure in srečen konec.

Baletna pravljica je nastala po istoimenski knjigi L. Carolla. V prizorih, ki jih je enkratno koreografirala Žužana Bartha, dolgoletna učiteljica baleta na GŠH, so bili izpostavljeni znameniti liki polni humorja, sanj, gibalnih iger in drznih obratov.
Za plesalkami, malimi in velikimi, je nepozaben dan. Iskrena hvala vsem, ki ste se ga udeležili in seveda vsem, ki ste nam ga pomagali izpeljati. Po takih lepih dogodkih smo vsi veseli in zadovoljni.

Print Friendly, PDF & Email