Doma Aktualno Alkohol in vožnja po nasprotnem pasu

Alkohol in vožnja po nasprotnem pasu

V petek dopoldan se je na policijsko postajo Zagorje zglasil občan, ki je naznanil kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po sprejemu predloga za pregon zoper neznanega storilca je oškodovanec hkrati vložil tudi umik predloga za pregon neznanega storilca. Policisti bodo kazensko ovadbo z umikom predloga za pregon odstopili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, zunanji oddelek v Trbovljah.

V popoldanskem času so bili policisti policijske postaje Zagorje obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, ko naj bi voznik osebnega avtomobila z vozilom pri vzvratni vožnji ogrozil pešca. Med udeležencema je pri tem prišlo do spora. Policisti v zvezi morebitnih kršitev ZPrCP in ZJRM-1 še zbirajo potrebna obvestila.

Policisti so po obvestilu občana posredovali v naselju Vrhe, kjer je le ta naznanil kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po sprejemu predloga za pregon zoper neznanega storilca je oškodovanec hkrati vložil tudi umik predloga za pregon neznanega storilca. Policisti bodo kazensko ovadbo z umikom predloga za pregon odstopili na pristojno državno tožilstvo.

V nočnem času so na območju Izlak policisti pri izvajanju nadzora cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako pa je vozilo vozil pod vplivom alkohola (0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Pri policijskem postopku je bilo motorno vozilo kršitelju zaseženo skladno z določili ZPrCP ter za obe ugotovljeni kršitvi zoper njega vložen obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče v Trbovljah.

V Trbovljah so policisti v jutranjem času posredovali na javnem kraju, kjer je prišlo do spora med kupcem in prodajalcem prehrambnih izdelkov. Policisti v zvezi naznanitve dogodka še zbirajo potrebna obvestila.

V Zagorju ob Savi so po obvestilu občana posredovali v zasebnem prostoru, kjer naj bi bili v stanovanju preglasni. Policisti so kršitev tudi neposredno zaznali in bodo zoper kršiteljico uvedli postopek o prekršku z izdajo plačilnega naloga.

V soboto so v Kisovcu policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom na regionalni cesti I. reda št. 221. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani voznik osebnega avtomobila rdeče barve, vozil po nasprotnem smernem vozlišču zaradi česar se je udeleženka v prometni nesreči umikala desno ter pri tem trčila v kovinsko varnostno ograjo. Policisti v cilju izsleditve neznanega voznika in vozila še zbirajo potrebna obvestila.

V Zagorju ob Savi so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, ki se je pripetila zaradi vožnje udeleženke v prometni nesreči po nasprotnem smernem vozišču. Pri ugotavljanju pogojev za vožnjo vozila so policisti ugotovili, da je povzročiteljica prometne nesreče osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola (0.66 mg/l alkohola v izdihanem zraku) zaradi česar ji je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, na pristojno okrajno sodišče v Trbovljah vložen obdolžilni predlog, za ugotovljeno kršitev povzročitve prometne nesreče pa ji je bil izdan in vročen plačilni nalog.

V nočnem času so bili policisti policijske postaje obveščeni, da je opažen pešec, ki deluje izgubljeno in se opoteka po cesti. Policisti so pešca na cesti izsledili ter mu zaradi ugotovitve kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog ter ga tudi odpeljali na naslov bivanja.

V nedeljo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na lokalni cesti Hrastnik – Kal. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zapeljala preblizu desnega roba vozišča, zapeljala na bankino ter trčila v drevo in se pri tem poškodovala. Po zaključenem ogledu prometne nesreče je bil kršiteljici izdan in vročen plačilni nalog.

3. 6. 2018 ob 00.25 so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v športno društvo v Hrastniku. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 400 evrov.

Print Friendly, PDF & Email