Doma Litija Ameriško znanje prenesel na mlade

Ameriško znanje prenesel na mlade

Tenis ni samo strogo tekmovalni šport, ampak omogoča mladim tudi ogromno različnih oblik druženja, povezovanja in nenazadnje tudi izobraževanja. To so igralci teniškega kluba AS Litija že dodobra izkusili.

Tina Kristina Godec se je z ekipo slovenskih študentov udeležila Univerzijade, ki se odvija v Neaplju. Slovenske barve so v tenisu zastopali Tino Kovačič, Nejc Sitar, Tina Kristina Godec in Pija Brglez.

Pri fantih je Tino v prvem krogu premagal Zambijca Phirija, v drugem pa izgubil z Britancem Penistonom. Nejc je bil v prvem krogu prost, v drugem izgubil s Korejcem Shinom.

Pri dekletih je bila Pija v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Američanko Bendetti, v tretjem pa izgubila z Britanko Arbuthnotte.Tina Kristina je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu jo je ugnala Švicarka Karamoko.

Iz ZDA se je na počitnice vrnil Grega Kokalj, ki s pomočjo štipendije, ki jo je prejel kot uspešen mladi teniški igralec, študira na Univerzi v Springfieldu, Missuri. Prav študij v ZDA je ena od prednosti tenisa, ki ga vsako leto več slovenskih mladih teniških igralcev s pridom izkoristi, saj imajo tako možnost pridobiti vrhunsko izobrazbo ter obenem igrati in trenirati tenis pod odličnimi pogoji. Počitniški čas v Sloveniji je Grega izkoristil tudi za aktivno sodelovanje pri organizaciji letošnjega Poletnega teniškega kampa, ki ga je organiziral TK AS  v tednu od 8.7. do 12.7.2019 in s tem razveselil prenekatere mlade tenisače, ki so tako imeli priložnost trenirati z nekdaj najuspešnejšim slovenskim tenisačem, ki je osvojil tudi več naslovov državnega prvaka.

 Kampa se je udeležilo 30 otrok različnih starosti in teniškega znanja, poleg igranja tenisa, pa so se otroci tudi drugače družili – preko družabnih iger, likovnega ustvarjanja, igranja.

Aktivni so bili tudi tekmovalci na turnirjih. Tako sta na državnem prvenstvu do 18 let v dvojicah združili moči Pia Poglajen in Laura Cerovšek ter se prebili v polfinale in osvojili končno 3. mesto na državnem prvenstvu do 18 let.

Odličen je bil znova mladi Žiga Šeško, ki se je na turnirju do 12 let v Tržiču uvrstil v finale in dosegel končno 2. mesto.

 Nastja Kolar nastopa v ZDA, kjer se je na turnirju z nagradnim skladom 15.000 dolarjev v Sherverportu uvrstila v polfinale posamezno in v polfinale dvojic.

 Nik Razboršek je nastopil na dveh Futures turnirjih z nagradnim skladom 15.000 dolarjev in sicer v Nemčiji in na Nizozemskem in se obakrat uvrstil v 2. kolo, nato pa tesno izgubil.

 Bor Artnak pa je zadnje tedne posvetil predvsem pripravi na nastop na Olimpijskih igrah evropske mladine v Azerbajdžanu, ki ga čaka v dneh od 21.7. do 27.7.2019.

Print Friendly, PDF & Email