Doma Zasavsko Angeli polepšali božič

Angeli polepšali božič

“Poglejte se, objeli ste se kot pravi angeli, kot prijatelji, zgled. To je to kar rabi sleherna duša; preprost, topel, ljubeč objem.”
(Iz božične zgodbe 2018: Bog ljubezen nam deli, z objemi jo množimo tudi mi)

Kako lepo je če smo drug do drugega prijazni in spoštljivi. Prijaznost je brezplačna in se splača; polepša življenje.

To so z zgodbo o angelu, ki si je zlomil krilo, obenem pa dobil pomembno nalogo, da bo šel na Zemljo oznanjat rojstvo Božjega sina spoznavali tudi na letošnjih božičnih predstavah. Ampak kako pa je poletel tja? Drugi angeli so mu bili nevoščljivi, potem pa…

Kakšni si želimo biti mi? Kot angeli v zgodbi ali želimo sprejeti Jezusovo luč ljubezni in slediti angelskemu zgledu s tem da si pomagamo in izkazujemo ljubezen?

To sporočilo so preko letošnje zgodbe želeli približati ljudem. Razveseljevali so vas v ponedeljek 24.12., ko so premiero odigrali v Domu starejših na Izlakah. Čutiti je bilo veselje in hvaležnost, da so jih prišli obiskat.
Nadaljevali so popoldne pred kisovško župnijsko cerkvijo na Lokah. Ob melodijah harmonikarja Jerneja Piklja in perspektivne glasbenice Neže Pirnovar smo v soju luči pričarali posebno vzdušje. Predstavili so tudi letošnje zunanje jaslice, ki krasijo dvorišče in oznanjajo mimoidočim, da je rojen Odrešenik. Predstavo so ponovili tudi pred polnočnico in čeprav rahlo utrujeni, so bili zadovoljni, da so lahko ljudem polepšali praznovanje.

Zadnjo predstavo pa so odigrali v župnijski cerkvi na Izlakah v sredo 26.12. Izredno so bili veseli dobrih odzivov in zavedanja, da bo občinstvo poneslo sporočilo ljubezni tudi domov.

 

Print Friendly, PDF & Email