Doma Aktualno Anonimka (spet) zaokrožila. Kaj je res zdaj z gasilstvom v Trbovljah?

Anonimka (spet) zaokrožila. Kaj je res zdaj z gasilstvom v Trbovljah?

Že res lep čas po Trbovljah ni zaokrožila anonimka, čeprav je bilo to nekaj časa že skoraj običajno sredstvo razširjanja – pravih in izmišljenih informacij. A ni vrag, da je “gasilerija” v Trbovljah dovolj vroča tema za novo anonimko.

Dokler avtor nima dovolj hrbtenice, da bi se podpisal, vsebina ni vredna objave na našem portalu. Smo pa preverili, kaj se trenutno dogaja z likvidacijo Gasilskega zavoda in z vzpostavitvijo poklicnega jedra v prostovoljnem društvu v Trbovljah.

Prevzeli bodo reševanje iz dvigal, pomoč pri prometnih nesrečah …

Marko Zaletel

Urejajo pogodbe s poslovnimi partnerji, vzpostavljajo kadrovsko strukturo, pogodbe za reševanje iz dvigal, koncesijo za opravljanje nalog zaščite in reševanja ob nesrečah z nevarnimi snovmi, nalog tehničnega reševanja ob nesrečah v cestnem prometu in ob nesrečah na tekočih ter stoječih vodah, nam je zaupal predsednik PGD Trbovlje mesto Marko Zaletel, ki bo svojo funkcijo še vedno opravljal prostovoljno.

Danes z delom pričeli prvi trije

Z današnjim dnem so trije kandidati za gasilca, sicer vsi operativni gasilci in poveljnik že pričeli z delom, do konca meseca pa bodo zaključili še z razpisom za 5 delovnih mest za gasilca. Poleg poveljnika bodo imeli tudi vodjo poklicnega jedra.

Trenutno dvojno gasilstvo

Zaletel nam je zatrdil, da trenutno glede intervencij delujejo skupaj – torej zavod in društvo s poklicnim jedrom. Naloge se počasi iz zavoda v likvidaciji prenašajo na društvo, gasilci prihajajo na svoja nova delovna mesta. O tem, koliko bo »starih« in koliko »novih« zaposlitev zaenkrat še ne komentirajo. Tudi zaposleni v zavodu – poklicali smo jih namreč kar šest, ne želijo komentirati situacije ali stanja, čeprav je le to, še kako barvito opisano v anonimki.

Očitke, da nova struktura ne bo imela dovolj gasilcev z znanjem, pa Zaletel zavrača. »Vsi naši operativni gasilci imajo ustrezno gasilsko izobrazbo, redno pa tudi skrbimo za dodatna usposabljanja v organizaciji Gasilske zveze Slovenije in drugih, redne so gasilske vaje v društvu. V prihodnosti bomo nadaljevali z začrtanim planom izobraževanj.«

In če pogledamo še na Savinjsko, kjer je postopek likvidacije, zaradi odsotnosti direktorja Matjaža Lapija prevzel upravitelj Jernej Goričar. Slednji pravi, da se likvidacija izvaja v skladu z zakonskimi pravili in pričakuje, da bo do konca leta le ta zaključena. Na Občini so zatrdili, da se zaradi imenovanja dodatnega upravitelja stroški ne bodo povečali, saj je njegovo plačilo določeno glede na višino plače direktorja zavoda.

Razpis za “nove” gasilce zunaj, “stari” še brez odpovedi

Print Friendly, PDF & Email