Doma Aktualno Arsenal naslednja postaja mladega Zagorjana?

Arsenal naslednja postaja mladega Zagorjana?

Že od svojega petega leta Gal Kurež iz Zagorja čuti neizmerno strast in ljubezen do nogometa. Pri njegovih rosnih 14 letih ga je opazili tudi svetovno znani Arsenalov oglednik iz elitne nogometne akademije v Solunu za jugovzhodno Evropo ter ga povabil na finalni preizkus, kjer bi lahko mladenič prejel štipendijo za to elitno akademijo. A ker se je odločil, da v Grčiji ne bo ostal je s tem priložnost zavrnil. Trenutno nadobudni nogometaš igra za mladinsko ekipo v NK Olimpija.

17-letni Gal nam je zaupal, da se je njegova nogometna kariera začela že zelo zgodaj. Za vzor sta mu bila njegov oče in brat. Oče je nogomet igral vse do 36 leta, med drugim je bil nogometaš tudi v prvi ligi. Njegov brat pa je svojo ljubezen do nogometa kazal v NK Rudar Velenje.

Napor iz dneva v dan

Njegova strast do nogometa ne pozna meja. Poleg šolskih obveznosti ima med šolskim letom dvakrat na teden trening pred šolo, nato se vrne domov, kjer poje kosilo in se pripravi na nov trening, ki ga ponavadi zaključi okoli osme ure zvečer. Med vsem tem pa mora Gal najti še čas za učenje. Ponavadi se uči ali na poti – na vlaku, ali pa v Ljubljani, kjer poteka večino njegovih treningov.

Njegove počitnice pa izgledajo nekako takole – vsakodnevni treningi dvakrat na dan. V začetku julija si je privoščil oddih na morju, vendar brez izpuščenih treningov žal ni šlo.

Kakšni so tvoji cilji?

Cilji so, eden izmed njih je ta, da čimprej zaigram za člansko moštvo. Kako bodo stvari potekale kasneje pa bomo še videli, želim si zaigrati tudi za kakšno moštvo iz tujine.

V kateri ekipi bi si želel igrati? Tvoj najljubši nogometni klub?

Igrati bi si želel v nogometnem klubu Liverpool, saj imajo ene izmed najboljših navijačev. Najljubši nogometni klub pa je definitivno Barcelona, kjer igra tudi moj najljubši igralec Lionel Messi. Gre za še enega idola v mojem življenju, poleg seveda brata in očeta, všeč mi je njegova taktika igranja ter, da je dobrega srca.

Kakšno vlogo imajo starši v vaši karieri?

Starši mi vedno stojijo ob strani, me podpirajo in vozijo na treninge. Se zgodi, da me včasih starši žal ne morejo peljati, a takrat si pomagam z javnim prevozom – avtobus in vlak. Gre pa za kar precejšno mero odrekanja z vseh strani.

Kaj pa sošolci in prijatelji?

S sošolci se super razumem, ne glede na to, da kar dosti manjkam v šoli. Pomagajo mi predvsem z zapiski, ki jih doma prepišem takoj, ko le utegnem. Prijatelji pa me spremljajo in spodbujajo po najboljših močeh. Sicer pa se tekem redkokdaj udeležujejo, saj te potekajo večinoma v Ljubljani in po Sloveniji.

Kaj pa ljubezen? Je čas tudi za to?

Imam prijateljico, s katero se redno druživa. Za punco žal nimam časa, saj tega večinoma namenim treningom.

Kaj pa počneš, ko nisi na nogometnem igrišču?

V prostem času rad igram računalniške igrice. Rad se ukvarjam tudi z drugimi športi – košarka, tenis in plavanje. Drugače pa sem zelo dober tudi v namiznem tenisu. Vendar dokler mi uspeva v nogometu ne razmišljam o menjavi kariere, saj sem dosti let namenil prav temu športu in bi bil ves vložen trud zaman. 

Print Friendly, PDF & Email