Doma 1+1=2 Bi kdo od “tamladih” odpotoval na Finsko?

Bi kdo od “tamladih” odpotoval na Finsko?

Si med 18 in 29? Bi šel kot prostovoljec čez mejo in bolje spoznal Finsko? Te zanima umetnost, trajnostni razvoj? Beri naprej …

Mladinski center Zagorje objavlja zanimiv razpis za mlade

Večino vašega dela bo potekalo v šolskem okolju, saj boste kot prostovoljci nagovarjali prav mlade. S tem projektom naj bi se osredotočili na temo ciljev trajnostnega razvoja (Najdete jih tukaj: https://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/), saj ti cilji poudarjajo pomembna vprašanja, ki jih mora naša družba obravnavati. In glavno orodje, s katerim boste delali, so umetniške in ustvarjalne tehnike kakršne koli vrste (od vizualne do uprizoritve).

Med 25. februarjem in 22. marcem bo na Finskem potekal projekt, ki bo vključeval po 2 prostovoljca iz naslednjih držav: Slovenija, Irska, Potrugalska, Finska in Francija ali Estonija.

25 dni mednarodnega projekta

V 25 dneh projekta mARTtinen bodo udeleženci imeli aktivno vlogo pri vzpostavljanju umetniških dejavnosti in delavnic za učence. In na koncu projekta bo šola skupaj z mednarodno ekipo Marttinen in prostovoljci dobila priložnost za načrtovanje in izvedbo večjega umetniškega dogodka v šoli.

To je lahko tudi priložnost, da začnete delo na svojem osebnem umetniškem projektu, ki je povezan s temo ciljev trajnostnega razvoja.

Kako je s stroški?

Prostovoljci za pot prejmejo 275 evrov iz ESC programa, hrana je plačana s strani organizatorja, dodatne stroške pokrijejo udeleženci sami. Za vsak dan udeležbe pa prostovoljci prejmejo še dodatnih 5 evrov.

Prijavni obrazec najdete tukaj: https://forms.gle/zrxdXgLdMnMfoCmP8

Prijavite pa se lahko do 9. januarja 2020. Več informacij dobite v Mladinskem centru Zagorje, Nina: nina@mczos.si, 040 669 097

Print Friendly, PDF & Email