Doma Aktualno Bi radi spremembe, a ne veste kje začeti?

Bi radi spremembe, a ne veste kje začeti?

Tine iz Trbovelj je naredil tri letnike srednje ekonomske šole, nato pa šolo zapustil in se zaposlil v proizvodnji. Deset let je potreboval, da je se je lotil sprememb. S pomočjo Valentine v zasavskem svetovalnem središču je zaključil srednjo šolo in dobil celo povrnjeno šolnino.

Po nasvet, za nov začetek

S takšnimi in podobni primeri se ukvarjajo v svetovalnih središčih, ki delujejo po vsej Sloveniji. V Zasavju svetovalno središče deluje pod okriljem Zasavske ljudske univerze, tako v Zagorju kot tudi Trbovljah.

Kaj pravzaprav so svetovalna središča in komu so namenjena? Odgovor ne bi mogel biti bolj enostaven. Na brezplačno svetovanje lahko pride vsak, ki si v svojem življenju želi spremembe in potrebuje nasvet. Strokovnjaki vam tam na podlagi vaših izkušenj, izobrazbe in želja pomagajo najti rešitev za vašo situacijo. Skupaj z njimi lahko najdete pot do napredovanja, boljše zaposlitve ali zgolj lastne sreče. Predlagajo lahko obisk delavnic za pridobitev novih kompetenc ali pa razne tečaje, izobraževanja, praktične delavnice …

Morda imate določena znanja, za katera še sami ne veste, da vam lahko pridejo še kako prav. 

Valentina Uran

Valentina Uran je svetovalka, ki vam prisluhne in pomaga v Trbovljah. Z nami je delila izkušnjo mlajšega moškega, ki se je v tretjem letniku ekonomske šole izpisal in se zaposlil kot delavec v proizvodnji. Po več kot desetih letih je ugotovil, da brez izobrazbe ne bo mogel napredovati, zato je pomoč poiskal na Zasavski ljudski univerzi. »V svetovalnem središču smo mu predstavili možnosti za izobraževanje, postopek priznavanja že opravljenih obveznosti, potek izobraževanja in podporo, ki je na voljo odraslim« nam razlaga Valentina Uran. Odločil se je, da se bo vpisal v program logistični tehnik, ki ga je po dveh letih skupaj z poklicno maturo tudi uspešno končal. »Ob zaključku smo mu pomagali izpolniti še prijavo na razpis za povračilo šolnine« pojasni Uranova in doda, da je kasneje v službi tudi dejansko napredoval.

Naslednji teden jih ujamete, kar pred trgovino

Stojnica

Če vas zanima, kaj počnejo svetovalna središča ali pa bi radi spremembe. Pristopite do stojnice, ki bo v sredo, 25. 9. pred hipermarketoma Spar v Trbovljah in Zagorju. Bližajo se namreč dnevi svetovalnih središč, na katerih le ta predstavijo svoje dejavnosti in ponudbo. »Vse dejavnosti so brezplačne, saj jih financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport« pravi Uranova in dodaja, da želijo javnosti predstaviti možnosti izobraževanja odraslih v Zasavju.

»Vse dejavnosti so brezplačne, saj jih financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada«.

Print Friendly, PDF & Email