Doma Aktualno Bivša poslanka po kazenski ovadbi nazaj na zasavski CSD

Bivša poslanka po kazenski ovadbi nazaj na zasavski CSD

Že štiri leta mineva, ko smo mediji poročali o zadolženemu Centru za socialno delo Trbovlje. Neplačani prispevki in dolg centra se je zgodil v času, ko je na mestu direktorice sedela Irena Grošelj Košnik, ki pa je “pobegnila” v poslanske vrste. Tožilstvo je že leta 2017 vložilo zahtevo za preiskavo, ta pa je bila januarja letos s sklepom preiskovalnega oddelka Okrožnega sodišča v Ljubljani zavrnjena.

Irena Grošelj Košnik

Medtem pa je nekdanja poslanka spet nazaj na CSD. Grošelj Košnik je po prenehanju mandata poslanke na Center za socialno delo Trbovlje naslovila vlogo za vrnitev na delovno mesto. “Na podlagi zavezujoče zakonodaje in sklenjenega dogovora o mirovanju pravic in obveznosti iz delovnega razmerja s svetom zavoda, je podpisala pogodbo s CSD Trbovlje o zaposlitvi za delovno mesto klinični psiholog specialist, ki je začela veljati 3.7.2018″ nam je pojasnil Rok Zupanc, direktor Centra za socialno delo Zasavje in dodal, da so predhodno pridobili tudi strokovno mnenje za konkreten primer. Iz Trbovelj v Zagorje pa so jo poslali v sklopu reorganizacije dela lokalnih centrov.

Na tožilstvu pa se ne strinjajo s tem, da bi kazensko ovadbo zoper Grošelj Košnikove vrgli v koš, zato je pristojna tožilka, kot nam je pojasnila vodja tožilstva dr. Katarina Bergant, po zavrnitvi 22. januarja letos vložila pritožbo, o kateri do danes še ni bilo odločeno.

Spomnimo, vršilec dolžnosti Rok Zupanc je ob prevzemu funkcije ugotovil, da prispevki zaposlenih niso bili plačani več mesecev, dolg pa je bil že tako velik, da so bile pod vprašanjem tudi plače zaposlenih. 

Vse to se je zgodilo v času vodenja Irene Grošelj Košnik, ki je, že preden je afera dosegla javnost, postala poslanka Cerarjeve stranke. S prstom so pokazali le na računovodkinjo Natašo Perme Guzej, ki je s centra odšla sporazumno, medtem ko je, kot kaže, Grošelj Košnikova očitno nedotakljiva. 

Ves čas, od razkritja težav, ki so nastale pod njenim vodstvom, pa do kazenskih ovadb, revizije poslovanja, finančne injekcije ministrstva v višini 90.000 evrov, da je center sploh lahko posloval, je Grošelj Košnikova sedela v parlamentu. 

 

Print Friendly, PDF & Email