Doma Aktualno Bo gospa zapeljala mladega Trboveljčana?

Bo gospa zapeljala mladega Trboveljčana?

Navdih za predstavo Diplomiranec, ki jo bodo člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje premierno uprizorili v soboto, je kultni film iz leta 1967 z Dustinom Hoffmanom v glavni vlogi.

Benjamin Braddock, ki je pravkar diplomiral, se vrne domov k premožnim staršem v predmestje. Zbegan in razočaran nad svetom ne ve, kaj bi v življenju počel. Življenjski slog generacije njegovih staršev ga ne zanima, toda problem je v tem, da ga hoče ta generacija na vsak način požreti, osvojiti, kupiti, omrežiti – no, zapeljati. S tem mislimo na gospo Robinson, nevrotično in zapito ženo očetovega poslovnega partnerja. Kot da ne bi imel dovolj težav, se z njo zaplete. In ko se nato zaljubi v dekle svojih let, se izkaže, da je njena mati prav gospa Robinson…

Zgodba opisuje transformacijo mladega človeka iz študenta v »odgovorno in resno« odraslo osebo, zmedenost mladega človeka sicer »študiranega«, pametnega in z veliko potenciala, ki ne želi stopiti po stopinjah, ki so si jih zanj izmislili njegovi starši in okolica, temveč želi svet raziskati, doživeti kaj drugega in najti smisel življenja.

Ekipa Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje je predstavo raziskovala in ustvarjala pod režijsko taktirko Annemarie Jerman, ki je sicer v gledališču predvsem kot igralka aktivna že več kot desetletje in si je pred kratkim zadala izziv in skupaj z ekipo 9 soigralcev, 9 prijateljev ustvarila gledališko predstavo Diplomiranec. To bo prva celovečerna premiera v Mladinskem gledališču Svoboda Trbovlje po skoraj 3 letih (če izvzamemo Štilčke).

Ker želimo ta praznik gledališča proslaviti skupaj z vami, z ljubitelji gledališča in bralci ZON-a, podarjamo 2x po 2 vstopnici za sobotno predstavo. Nagradna igra je dostopna na naši FB strani.

Premiera igre Diplomiranec bo v soboto, 25.5., ob 19.30 v Domu Svobode. Vstopnice bodo sicer na voljo na blagajni Doma Svobode v soboto pred predstavo.

Print Friendly, PDF & Email