Doma 1+1=2 Bo otroško igrišče zamenjal fitnes?

Bo otroško igrišče zamenjal fitnes?

Po socialnem omrežju Facebook so zaokrožile govorice, da naj bi občina Hrastnik otroško igrišče ob stadionu podrla in na istem mestu postavila fitnes na prostem.

Preden se usuje val ogorčenj, takoj pripenjamo odgovor direktorja občinske uprav Hrastnik, Janeza Kranerja: ‘ Občina Hrastnik nima namena podirati otroškega igrišča. Fitnes na prostem bo predvidoma postavljen na zelenici poleg tribun na nogometnem igrišču (pod kegljiščem).’ So sporočili z občine.

Torej smo razčistili – otroške igrišče ostane in v Hrastniku bo fitnes na prostem
Za hrastniški fitnes na prostem ‘v tem trenutku poteka zbiranje ponudb za najbolj optimalno izvedbo. Občina Hrastnik je fitnes na prostem umestila v razširjen projekt urejanja mestnega jedra (Log–Montigny) s katerim se prijavlja na 8. razpis Evropskega sklada za regionalni razvoj iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij«,’ pojasnjujejo na občini. Omenjeni razpis bo temeljil na ostankih sredstev vseh slovenskih regij in z njim bi tako v tem programskem obdobju lahko presegli prvotno predvideno višino EU sredstev za vlaganja v razvojne projekte hrastniške občine.

Pridobitev novih parkirnih prostorov?
In kot nam je še pojasnili direktor občinske uprave, razširjen projekt predvideva obdelavo območja do pešpoti proti Novem domu ter s parkiriščem na platoju nad bazenom in športno dvorano ob objektu Novi Log 7a. S tem bi pridobili 16 dodatnih parkirišč in uredili ta del ulice v dolžini cca 300 m z razširitvijo, hodnikom za pešce, stopnišči proti Novem Logu in športni dvorani in s tem pomembno prispevali k povečanju prometne varnosti vseh udeležencev v prometu, s poudarkom na varnejši poti otrok v šolo in športni park. Na celotnem območju pa se predvideva tudi ureditev komunalne infrastrukture.

Kaj pa, če sredstev ne bo?
Občinski svetniki so na marčevski seji skoraj soglasno sprejeli rebalans proračuna občine za leto 2014, kjer je rezerviranih 20.000 evrov za ureditev fitnesa na prostem.

Kako naj bi fitnes na prostem izgledal, smo pobrskali po spletu in spodaj prilagamo nekaj fotografij tovrstnega fitnesa v Medvodah, fitnesa na prostem v parku pri bolnišnici Sežana, Rt Seča in Stara Fužina, Bohinj.

Naslovna foto: zasebni FB profil

Print Friendly, PDF & Email