Doma Aktualno Bo prihodnje leto vendarle konec 20 letne prostorske stiske?

Bo prihodnje leto vendarle konec 20 letne prostorske stiske?

Pred tremi leti je zagorska občina med svoje premoženje dodala nepremičnino upravne zgradbe Svee. S tem objektom naj bi rešili prostorsko stisko glasbene šole, vanj pa vključili tudi zasavsko regionalno razvojno agencijo.

Občina Zagorje je z izbranim izvajalcem za obnovo nekdanje upravne stavbe podjetja Svea, družbo VG5 d.o.o. iz Ljubljane, opravila uvedbo v delo. Gradbena dela se bodo začela oktobra letos, zaključena pa bodo predvidoma do konca julija 2021. Projekti, ki so jih usklajevali zadnja tri leta so ovrednoteni na 2,3 milijona evrov. Večji del stroškov bo padel na občinski proračun, Občina je bila uspešna le na razpisu Ministrstva za infrastrukturo v višini 260 tisoč evrov.

Glasbena šola Zagorja ima vsako leto več učencev in pomanjkanje koncertne dvorane in učilnic je pripeljalo do točke, ko je skoraj nemogoče organizirati urnik, poroča ravnateljica Metka Podpečan, zato je zadnje pridobitev več kot le prostor: »Če sem malo čustvena, potem bi rekla, da je to uresničitev naših sanj«. V zagorski glasbeni šoli poleg individualnih ur deluje 7 orkestrov, 10-15 komornih skupin in 2 zbora.

V sklopu del bodo opravili energetsko sanacijo stavbe in jo preuredili zaradi spremembe namembnosti. V prostorih, kjer so bile pred stečajem podjetja Svea pisarne uprave družbe in prodajno-razstavni prostor za kuhinje Svea, bo imela predvidoma od začetka prihodnjega šolskega leta svoje prostore Glasbena šola Zagorje, ki se bo preselila s Cankarjevega trga. Del prostorov, kot rečeno, bo namenjen tudi za delo Regionalne razvojne agencije Zasavje.

Svea bo ostala zagorska

Print Friendly, PDF & Email